Cibuli nakrájíme a dáme osmahnout na olivovém oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájený lilek (i se slupkou, není nutno nechávat předem "vypotit", ale kdo má čas, tak může).
2
Stáhneme plamen. Když je lilek moc suchý, tak ještě přikápneme olej - ale pozor lilek dost saje, tak abyste nepřemastili. Po chvíli přidáme papriku nakrájenou na kostičky a opékáme na mírném plameni. Můžeme na chvíli přiklopit a nechat dusit.
3
Když je vše měkké, přidáme koření a na kousky nakrájený česnek. Jako variantu je možno už na pánvi nebo až na talíři posypat rozdrobeným balkanským sýrem nebo sýrem feta - pěkně se na tom rozteče. Příloha: chléb, topinka, toast.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Táňa K.
|9. 2. 2009 17:27
Včera jsem vyzkoušela a měli jsme prima večeři. Strávníků bylo více, takže jsem jídlo ukuchtila ze dvou lilků a navíc jsem přidala spařená a oloupaná rajčata, žampiony a pokrájené černé olivy. A nakonec hodně česneku. Jako přílohu jsme přikusovali pečené toasty potřené česnekovým máslíčkem. Ohromná dobrota.