NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ KVĚTÁKOVÉ POLÉVKY:
• Mdlá chuť polévky: Nesnažte se vývar nahrazovat vodou. Pokud nemáte dobrý zeleninový vývar, můžete ho nahradit půlkou masoxové kostky (zeleninové), kterou přidáte do litru vody. Polévku můžete dochutit i dalším kořením, například kmínem nebo muškátovým oříškem.
• Velké kusy vejce plovoucí v polévce: Vejce je třeba ve vroucí polévce dobře rozšlehat. Pokud si nejste jistí, že se vám to podaří, můžete ho nejdříve rozšlehat v hrnku a teprve pak ho za stálého šlehání nalít do polévky.
5
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK:
• Polévka bude ještě lepší, když nakrájenou zeleninu nejdříve orestujete na másle. Můžete ji také rozložit na plech, pokapat olejem, osolit a v troubě vyhřáté na 180 °C ji upéct téměř doměkka (asi 20 minut).
• Pro dosažení sýrové a plnější chuti bez použití mléčných výrobků můžete do polévky přidat lžíci lahůdkového droždí.
• Pokud chcete polévce dodat exotický nádech, přidejte do ní špetku kari.
Výborná, děkuji. Udělali jsme bez brambor, místo majoránky jsme dali muškátový květ a mletý kmín. Všem chutnalo.
Lenka
|11. 2. 2014 15:03
tak jdu na ni
ventura
|20. 10. 2013 19:47
Právě jsem polívečku dojedla,trošku jsem si ji upravila a vynechala bujón. Nejprve jsem na másle osmahla cibulku, pak přidala květák se 4 bramborami a zalila vodou. Z koření jsem krom pepře a majoránky použila ještě trošku sušené petrželky, špetku kari a celý kmin. Nakonec dle receptu vejce. Výborná hutná polévka!
Nicol
|17. 8. 2013 14:00
Polévka vynikající :) Tuhle jsem přesně hledala, konečně né žádná krémová :) Dala jsem do ní trochu ještě trošku sušeného česneku a je to mňamka a hlavně pro mě jakožto mladou nezkušenou JEDNODUCHÉ ! :D
floxy
|20. 1. 2013 15:52
hrozny blaf. udelala jsem vse presne podle receptu a nejedl to ani pes. diky moc!!!!!!! :'(