Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se hrudky, něco jako strouhání). Zalejeme vodou, dochutíme vegetou, solí a chviličku vaříme. Pak přidáme hrášek (zeleninu) a ještě povaříme. Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželku.
Podobnou nám dělala prababička a my tu Polívků milovali a porad milujem :-D, akorát nedávala vegetu, a misto hrášku čerstvou koř.zeleninu nastrouhanou nadrobno. Ty polevce rikame CUCFLEKOVKA :-D vymysleli jsme to jako děti a už to tak zustalo
Zora
|30. 7. 2013 10:22
Flora???! Vegeta???! To snad ne?! Maslo, sadlo! Je spousta susene zelene (petrzel, cibulka.... ), nebo cerstva zelenina i zelen - libecek, petrzel.....
Helena Stříbrná
|27. 12. 2009 21:37
Polévku jsem vyzkoušela s kořenovou zeleninou, byla moc dobrá. Určitě jsem ji nevařila naposledy.
Ingrid Poslušná
|8. 10. 2008 12:59
Je to hlavně rychlá a dobrá polívčička.U nás ji máme rádi a škol.jídelnu mi to vůbec nepřipomíná.:-)Chce ji nejdřív vyzkoušet a pak neco říkat.:-)
Jana Wernischova
|6. 10. 2008 19:47
My tomuhle řkáme "polévka jíštička-vajíčko" a občas jí dělávám, když chci polévku hotovou do 10 minut a přitom ne pytlíkovou. Ten hrášek ale nedávám. A Markýzo, kupodivu zatím vždycky prošla. Buď jsme méně nároční, ale spíš jsme měli mnohem horší školní ídelnu
Markýza První
|5. 10. 2008 21:26
To mi připomíná polévky ve školní jídelně, ale doma by mi to asi neprošlo :-(