Vyzkoušejte ostrou polévku inspirovanou asijskou kuchyní. Nechte se vést naší variací s krevetami a okuste pikantní pokrm, který zahřeje na těle i na duši.
Nejprve připravte kořenicí pastu. Nahrubo nasekejte šalotky, česnek, chilli papričky, citronovou trávu, zázvor a s ostatními surovinami rozmixujte na pastu.
Podle návodu na obalu uvařte nudle. V kastrolu a ještě lépe ve woku zahřejte 2 lžíce oleje a za nižší teploty na něm nechte rozvonět kořenicí pastu. Přidejte do ní houby a 3 minuty zprudka restujte, pak je zalijte kokosovým mlékem a vývarem. Vložte kafírové listy a nasekanou chilli papričku, zvolna vařte 8 minut, přidejte krevety a vařte asi 4 minuty. Podle chuti polévku dosolte, případně přidejte ještě trochu cukru.