g
mouka
(Podle původního receptu hladká, ale já používám hrubou - lépe se rozmíchá)
4
kostka
cukr
3-4
sůl
ocet
3
lžíce
kopr
(Může být jak čerství tak sterilovaný)
Postup přípravy receptu
1
Osolené, oslazené mléko přivedeme k varu, mouku rozmícháme ve šlehačce a nalijeme do vařícího mléka. Povaříme cca 5 minut než zhoustne a nakonec přidáme nasekaný kopr a ještě necháme krátce přejít varem. Podle potřeby dochutíme octem, solí, cukrem.
Tohle je koprovka koprovatá, masem by se jen kazila chuť.. Dokonce i synovec, co jinak kopračku nejí si tuhletu přidával
Martina Jurošková
|4. 2. 2010 15:23
Tak je výborná , akorát nevím proč se mi při vaření mléka udělala spálenina.A to jsem vařila v hrnci z materiálu GUS ve kterém jsem nespálila ještě nic! Tak jsem přelila,vytahovala postupně kousky a stálo to za to !!!
Leny
|31. 5. 2008 00:07
Také ji takto dělám,ale nemám zahrádku,tak používám kupovaný kopr,nejčastěji z Kaufu,ale vždy sklidí úspěch.A nemusíme k tomu maso pochutnáme si i na koprovce s vajíčkem.A pak slyším z kuchyně zvuk pokličky,jak chodí dochutnávat.