ml
hovězí vývar
z 1 kalíšku Knorr Bohatý bujón hovězí
3
lžíce
knorr jíška světlá
1
svazek
kopr
300
ml
smetana na vaření
100
ml
mléko
4
lžíce
zakysaná smetana
jablečný ocet
cukr
sůl
pepř mletý
2
lžíce
margarín
8
ks
vejce
na tvrdo
Postup přípravy receptu
1
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a v hrnci pouze zesklovatíme na rostlinném tuku. Přidáme 2 lžíce cukru a necháme rozpustit do velmi světlého karamelu. Zastříkneme octem, necháme odpařit a zalijeme hovězím vývarem. Do vařícího vývaru nalijeme smetanu a zahustíme jíškou na požadovanou konzistenci. Přidáme mléko a opláchnutý a nasekaný kopr (bez velkých stonků), krátce povaříme a jemně dochutíme pomocí octa (možno použít i trochu citrónové šťávy), cukru, soli a pepře. Na konec zjemníme zakysanou smetanou nebo krémem a přidáme margarín. Omáčku podáváme přelitou přes napůlená vařená vejce, nejlépe s vařenými bramborami.