• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rychlá kávová zrna
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá kávová zrna

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá kávová zrna
Rychlá kávová zrna
Rychlá kávová zrna
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g kávové oplatky
    • 80
      g ořechy
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum 1-2
    • 2
      lžíce káva
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Sušenky i ořechy umeleme nebo nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.
2
Z hmoty tvarujeme oválky, uprostřed naznačíme nožem rýhu, abychom získali vzhled kávového zrnka a potřeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávová cihla

Kávová cihla

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Kávová roláda s kávovým krémem

Kávová roláda s kávovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katuusss | 17. 12. 2017 16:24

    Chystám se letos vyzkoušet. Jak velká se Vám, prosím, dařila ta zrna, aby se dobře tvarovala?

  • Petra | 17. 12. 2012 11:33

    Udělala jsem si silnou rozpustnou kávu a 2 lžíce (pozděj ještě jednu, protože vylo těsto dost suché) jsem obětovala do těsta ...

  • Katka | 11. 12. 2012 09:14

    Jakou davate kavu? Turka nebo rozpustnou?? Urcite je vyzkousim, dekuji

  • milucka | 17. 12. 2011 04:43

    Dobry napad! Zkusim to taky :-)

  • šárka hrubá | 14. 12. 2011 08:03

    Je to vynikající,dala jsem to do papírových košíčků,zalila čok.polevou a mnam,jsem totiž líná něco tvarovat

  • milucka | 13. 12. 2011 15:19

    Delala jsem je minuly rok poprve. Je to rychly, jednduchy a hlavne vyborny recept. Uz se na ne zase chystam a urcite budu delat ze dvou davek.

  • šárka hrubá | 1. 12. 2011 02:21

    určitě vyzkouším :-)

  • Martina | 22. 12. 2010 11:04

    Děkuji, jsem ráda že chutná :-) Dokonalé je nemám zdaleka... A je jasné, že vše nechutná každému- každý má to své NEJ cukroví... Hezké a pohodové svátky přeji :-)

  • knoma
    knoma | 20. 12. 2010 17:01

    Každý rok mám ve zvyku vyzkoušet 2-3 nové recepty na vánoční cukroví. Některé se musí opakovat příští rok, jiné se zavrhnou. Kávová zrna sice nebudou mými oblíbenými, ale jsou tací, kteří se hned ptali na recept. Vzali jsme na ně kávenky arabica, aby byly opravdu kávové, což teda jsou pořádně, ale možná vhodnější by byly obyčejné. Každopádně je zařadím do svého repertoáru a vyzkouším znova příští rok. Přikládám fotografii, sice nejsou tak dokonalé jako autorčiny, ale další obrázek snad nebude na škodu. Diky za recept.

  • Fanfan | 19. 12. 2010 13:53

    Včera když jsem ochutnávala hotovou směs při tvorbě zrn, říkala jsem si, že špatné to není, ale druhá dávka mi asi nehrozí. Dnes jsem ráno vytáhla jeden kousek z lednice, abych ochutnala, jak se rozležely a už měním názor, zítra koupím další kávenky a přidělávám, je to rychlé a vynikající. :-)

  • Eliška Hrabalová | 26. 9. 2010 21:21

    A prosím vás, nedivte se, že píšu až teď. Nebyl čas. :)

  • Eliška Hrabalová | 26. 9. 2010 21:20

    Pořád jsem musela zrna přidělávat, protože mi na ně tajně všichni chodili. Tento recept si zaslouží velkou 1.

  • Martina Marťásek | 20. 12. 2009 20:46

    Asi v Kávenkách začali šetřit tukem , když je ta krize :-))) Jsem ráda , že chutná , a že jste si poradily i beze mě :-) Přeji hezké svátky :-)

  • zdenka supolova | 20. 12. 2009 18:23

    Já jsem letos měla těsto taky sušší jako venyss,přitom jsem dělala úplně stejně jako loni.Přidala jsem trochu kávy a bylo to.

  • venyss venyss | 20. 12. 2009 10:50

    Tak beru zpět, stačí přidat "tekutinu" a pak je to těsto "vlhčí" a dobře tvarovatelné. Jednička je zasloužená. Je to mňam, mňam!!!

  • venyss venyss | 20. 12. 2009 09:18

    Dělala jsem loni, moc nám chutnali, takže zpožděně dávám za 1. Jen bych chtěla poprosit,jestli by mi někdo poradil, jak vytvarovat. Moc mi to nešlo,tak ke konci jsem to vzdala a dělala místo tvaru kávových zrn jen takové obdélníčky...:O.

  • venyss venyss | 19. 12. 2008 20:13

    Protože je to trošku drobivější,tak jsem spíše dělala obdélníky,než-li oválky,pak když jsem chtěla udělat tu rýhu nožem,tak se to drobilo a to jsem ještě přidávala kávu,můžete mi říci,čím to bylo? Jinak je to dobré,ale ohodnotím,až budou ještě "dočokoládověné"...

  • zdenka supolova | 15. 12. 2008 18:33

    Výborné,rychlé a moc pěkně to vypadá.Už jsem musela přidělat druhou dávku.Akorát s tou mašlovačkou jsem zrna neměla moc hezká,tak jsem je jednoduše hodila do čokolády a nechala okapat.Dokonalá kávová zrna,Marti,díky.

  • Martina Marťásek | 10. 12. 2008 17:14

    Zdeni , Ivi - Používám čokoládu na vaření se 100% tukem a mašlovačkou je potřu rozpuštěnou polevou a nechám ztuhnout . Nedovedu si představit , jak bych je při máčení udržela v prstech . . . Jsem ráda , že chutná , děkuji :-)

  • Iva- Ma | 10. 12. 2008 16:07

    Martino,zkusila jsem zrnka a jsou prima,trochu horší bylo to máčení v čokoládce,myslím jako popiplané lžičky i prsty,ale na mřížce okapalo a dobré.Hned jsem si taky dala do svých receptů.Hodnotím 1,je to fakt jak bonbony.

  • zdenka supolova | 9. 12. 2008 13:48

    Marti,čím potíráte tu čokoládu?Letím do vsi pro kávěnky a rum a jdu na to:-)

  • Martina Marťásek | 8. 12. 2008 21:30

    Katko , je tím myšlena silná uvařená káva :-)

  • Martina Marťásek | 8. 12. 2008 21:16

    Zorko , také děkuji a Vám též krásné svátky :-)

  • Katka Němcová | 7. 12. 2008 19:14

    2 lžíce silné kávy - je tím myšlena uvařená káva, nebo pouze sypká směs?

  • Zora Manasová | 24. 11. 2008 11:35

    Martinka, ďakujem, na 99 % vyskúšam. Pekné Vianoce.

  • Martina Marťásek | 23. 11. 2008 18:35

    Zorko , oříšky mohou být jakékoliv , které máte ráda :-)

  • Zora Manasová | 16. 11. 2008 17:09

    Prosím, aké oriešky, môžu byť vlašské? Chcem vyskúšať, lebo kávenky i čokoládu milujem. Ďakujem.

  • Lucia Drotárová | 31. 1. 2008 15:50

    Skvělé... u nás to nazvali "bonbony" :-)

  • Kuchařka on-line | 18. 12. 2007 10:33

    Opraveno.

  • Lucka | 18. 12. 2007 08:16

    ahojky,včera sem se do toho pustila a výsledek?VÝBORNÝ - myslím,že budu muset ještě přidělávat:-)

  • Martina Marťásek | 15. 12. 2007 23:35

    Prosím Kuchařku o upravení receptu , zapomněla jsem ještě na dvě lžíce silné kávy . Děkuji M*

  • Martina Marťásek | 12. 12. 2007 18:03

    Ano , Mirko , máte pravdu :-)) Hospodyňko , kupuji od firmy Sedita - Kávenky Maxi ( dělají i menší balení ) , koupím dvoje - jedno balení má 110 g + jedno malé a máte to přesně :-))

  • Miroslava Severová | 12. 12. 2007 13:02

    Hospodyňko, napadly mě jedině oplatky zvané "kávěnky" jsou to takové dva řezy, nevím jakou mají gramáž, musí jich být asi více kusů

  • Hospodyňka | 12. 12. 2007 11:39

    Martino a jaké kupujete kávové oplatky? Žádné si teď nedokážu vybavit...

  • Martina Marťásek | 12. 12. 2007 08:53

    Ahojky Luci , kdyby se hmota nechtěla spojit , přidej trošku kávy nebo rumu - nebo obojího :-)), taky jsem musela malinko přidat . Ať se daří a chutná :-)

  • lucka | 12. 12. 2007 07:36

    ahojky,tento recept je velice lákavý,určitě zítra vyzkouším a snad i uspěju:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Zákusky Cukroví Vánoce Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hnědý rum Káva Kávové oplatky Moučkový cukr Ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Sýrovo-kuřecí špízy

Sýrovo-kuřecí špízy

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

25
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
15
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
14
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Rychlá kachna z kuřete
Rychlá kachna z kuřete
Rychlá kakaová poleva
Rychlá kakaová poleva
Rychlá kapustová polévka
Rychlá kapustová polévka
Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem
Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem
Rychlá koprovka bez jíšky
Rychlá koprovka bez jíšky
Rychlá krevetová laksa
Rychlá krevetová laksa
  • Recepty.cz
  • Rychlá kávová zrna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact