Krémové polévky jsou výtečnou večeří, na které si pochutná celá rodina. Vyzkoušejte rychlou hráškovou podle časopisu F.O.O.D. Její příprava vám nezabere více jak 20 minut z vašeho volného času a dopřát si ji můžete po celý rok.
Cibuli pokrájejte nahrubo, bílou část pórku na kolečka, česnek na plátky. Bagetu natrhejte na malé kousky, dejte do zapékací mísy, zalijte dvěma lžícemi oleje, rukama promíchejte, aby se všechny kousky obalily a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 10 až 15 minut, dokud krutony nezezlátnou.
V hrnci rozehřejte dvě lžíce oleje, přidejte cibuli a asi 3 minuty restujte. Poté přidejte pórek, česnek a restujte další 3 minuty.
Přidejte hrášek, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut. Ochuťte solí, pepřem a rozmixujte tyčovým mixérem. Polévku rozdělte do misek, přidejte po lžíci zakysané smetany, krutony a pár kapek olivového oleje.