Cibuli nakrájíme na silnější kolečka a vhodíme do středně velkého hrnce, ve kterém jsme zahřáli trošku oleje. Velmi jemně osolíme, opepříme a přiměřeně posypeme tymiánem. Cibuli necháme zesklovatět (můžeme i zalít troškou vína) a pak zalijeme vodou. Přidáme masox. Polévku pak vaříme ne déle než pět minut. Do misek nachystáme opečené toasty a zasypeme strouhaným sýrem. Přelijeme vroucí polévkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
xxx xxx
|28. 9. 2007 14:22
jak pre prasata
Helena Maupicová
|27. 9. 2007 10:24
Místo masoxu jsem dala slepičí vývar. Toasty se strouhaným sýrem jsem zapekla pod grilem a dala zvlášť.V polévce se okamžitě rozmočí a je to velmi nevzhledné. Polévka je velmi rychlá a chutná.