• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rychlá drůbeží játra, jako smažená
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá drůbeží játra, jako smažená
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kuřecí játra
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 80
      g strouhanka
    • 1
      dl olej

Postup přípravy receptu

1
Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek játra obalíme jen ve strouhance a skládáme na pekáček těsně vedle sebe. Nemusíme se bát, že budou namačkaná, vůbec to nevadí. Když je pekáček plný, polejeme to olejem (od oka, asi tak 1 dcl) přikryjeme alobalem a šoupneme do horké trouby cca na 10 minut. Po 10-ti minutách alobal sundáme a necháme dopéct do měkka. Celá procedura netrvá déle než 15-20 minut.
2
Podáváme s bramborem nebo hranolky, tatarkou či dresingem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

Játrové špízy (kořeněná játra) -…

Smažená játra s dipem

Smažená játra s dipem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • djmikky
    djmikky | 23. 11. 2015 17:37

    Tak to jde i s vepřovýma játrama, já to skoro nerozlišuju :-D ale jinak přesně podle receptu, 10 minut pod alobalem a odkryté 20 minut na 200°C chutná :-)

  • Milli1 | 8. 11. 2012 11:44

    zkusila jsem a nemá to chybu, zařadila jsem je do jídelníčku díky a dávám ohromnou 1

  • jmuell1 | 4. 11. 2012 13:44

    Báječný, rychlý a jednoduchý recept! Rozhodně se k němu budu ráda vracet! Díky!

  • Evina | 5. 5. 2012 16:21

    Děkuji za recept,jsou fantastická,jiné už nedělám! <:-)

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 6. 2011 12:14

    Zkuste nahoru místo pokapání olejem poklás plátečky másla. Přijde mi, že jatýrka tím získají na chuti. Jinak dnes byla tato jatýrka opět k obědu, tentokrát s rýží. Rychlé, chutné, prostě SUPER!

  • Binkys | 31. 5. 2011 13:42

    Opravdu velmi dobré, jednoduché a rychlé. A jako přílohu jde dát opravdu cokoliv - já jsem udělal opečený toastový chléb s bylinkovým máslem

  • Zora Manasová | 6. 8. 2010 22:37

    Pečienky smažím vo friťáku, ale toto sa mi pozdávalo viac. Pred šupnutím do trúby som ich osolila, a keďže ich bolo iba 750 g, pridala som aj malé ružičky brokolice navrch. Ako príloha boli opečené nové zemiačiky v šupke a pretože mi bolo ľúto sójovej tatárky, urobila som cesnakový dip. Obed mal úspech, budem opakovať, vďaka za recept. Zora

  • Lucie Zellerova | 6. 3. 2010 13:13

    Děkuji za prima recept, játra jím u nás jen já a tak jsem uvítala recept při kterém s jednou porcí nezacákám celou kuchyň. Chutnají ještě lépe než z pánve.Hodnotím 1

  • Frantiska :) | 8. 1. 2010 19:08

    Skvele chutnalo mi to vic nez na panvicce ... a hlavne mi to prijde casove moc fajn ... jen se to da trouby a clovek si muze delat jine vec,i nez stat u sporaku

  • Barbora Vávrová | 5. 1. 2010 07:43

    Tak jsem vyzkoušela a smažit játra klasicky na pánvi už nikdy nebudu. Děkuji za nápad. Dávám za jedna.

  • Šárka Machová | 12. 11. 2009 16:02

    Moc dobré!

  • Ivana Kovářová | 29. 9. 2009 13:05

    tak to je fakt super napad..

  • Sylva P. | 31. 8. 2009 13:33

    Dávám za 1. Bylo to výborné i s čerstvým chlebem.

  • Jana Kašáková | 8. 6. 2009 15:39

    Tak mě tohle jídlo bohužel nechutnalo. Bylo to hrozně suché. :(

  • Jana Kašáková | 8. 6. 2009 13:34

    Ahoj, dnes budu játra dělat k večeři, tak snad uspěju... :))

  • Marie Šindelová | 7. 6. 2009 13:25

    Nechala jsem se inspirovat a stálo to za to.Dokonce nic nezbylo,což se u nás(když jsou játra),málokdy stává.1.

  • Iveta sumak | 21. 4. 2009 21:35

    Naozaj velmi ,velmi jedle,rychle a nenarocne na pripravu,davam 1 a dakujem za recept

  • Simča Sládková | 30. 6. 2008 21:22

    Dala jsem mamce resept, dělala včera a MOOOOOC to chvílila. Mám prý autorce moc poděkovat!!!!!

  • Ňulinka - | 30. 6. 2008 17:06

    Dělala jsem včera k nedělnímu obědu a opravdu to je vynikající.Rychlé a chuťově mňamka,chutnalo celé rodině.Dávám velikou 1.

  • Marie Fikarova | 23. 6. 2008 09:00

    Včera jsem vyzkoušela k večeři. Příhoha bramborová kaše a nemohu jinak než velikánská 1*. Marie

  • Simča Sládková | 20. 6. 2008 17:34

    Marsí - co chutnalo, to bylo prostě žůžo - labůžo!!!! Už jsem recept dala mamce a Ladience jsem s dovolením poslala foto... Mám to vyfocené s těstovinami, nazdobené paprikou, majolkou, kedlubnou a kečupem - holka když to viděla, tak se na to vrhala tak, že jsem málem foto nestihla udělat :-)

  • Marsí | 20. 6. 2008 15:27

    Simčo, to jsem ráda, že chutnalo...:-))

  • Simča Sládková | 19. 6. 2008 15:48

    Tak dnes jsem to dělala k obědu. Měla jsem doma jen 650g jater, tak jsem si říkala, že nám 2 s mužem a dceři k večeři to bude stačit, ale je to tak dobré, že bych to byla schopná sníst sama :-). Doopravdy je to moc dobré, rychlé a bez nepořádku na sporáku. Děkuji autorce !!! Manžel to jedl s rýží a já s těstovinami a mohu říct, že tyto přílohy "fungují" skvěle.

  • Jirka G. | 17. 4. 2008 15:21

    Děkuji za radu,vyzkoušel jsem kuřecí a výborné

  • Mirka | 16. 4. 2008 16:04

    Odpovím si sama, protože jsem to dnes zkoušela - šly. Byly super, dávám 1.

  • Mirka | 14. 4. 2008 18:02

    A myslíte, že by šly kachní?

  • Marsí | 14. 4. 2008 16:02

    Jirko..já bych nedávala jiný druh jater...ta by bohužel nezměkla, ale možná spíše ztvrdla...ale je fakt, že jsem to nikdy nezkoušela, byť jsem autor receptu..:-), ale co jsem zkoušela byla játra krůtí a to šlo.:-)

  • Květa | 13. 4. 2008 21:50

    Troubu jsem vyhřála na 200, pekla nejdříve přikryté alobalem, pak nepřikryté, když jsou játra hodně nahusto, tak pečení trvá delší dobu, kontrolovala jsem a dávala od sebe vidličkou, aby nebyla krvavá. Ale je to moc dobrý, půl kg jater nesní 2 dospěláci a chutná to i studené. Ohřívala jsem zbytek v mikrovlnce, přežilo bez úhony. Dávám 1.

  • Jirka G. | 13. 4. 2008 13:27

    Velice mě to láká vyzkoušet,ale na kolik stupňů mám vyhřát troubu a nemáte někdo zkušenost zda je možné použít i jiné druhy jater?

  • Marsi | 1. 4. 2008 21:46

    Lido,jsem rada,ze chutnalo,take zdravim a doufam,ze uz jsi to vyresila s dcerou,kdyz tak pisni ve volne chvili...:-}}

  • Lída | 1. 4. 2008 18:52

    Marsííí, výborný recept, skvělá rychlovka a velká dobrota.Moc tě zdravím.Lída

  • Helena K. | 17. 1. 2008 12:51

    Taky moc chválím,čisťoučká práce a dobrůtka,díky

  • Marsi | 14. 1. 2008 22:21

    Jeeee diky za pochvalu...:-) to potesi...

  • Jarmila Butulová | 14. 1. 2008 18:58

    Další skvělý receptík na variace "manželových kuřecích jatýrek".Vyzkoušela jsem a předávám pochvalu od rodiny:)). Supéééér.

  • HANKA | 19. 12. 2007 10:09

    Vynikající,rychlý.Játra jsou měkkoučká,kuchyň čisťoučká-recept jsem už poradila dceři a snaše.Dávám 1!

  • Marína_K | 21. 11. 2007 15:54

    V jednoduchosti je krása a zdá sa, že aj chuť. :-)

  • Tereza J. | 21. 11. 2007 15:38

    Pri vyprážaní čohokoľvek vám olej nebude prskať, keď do panvice vložíte zo 3 kolieska mrkvy.

  • Bea | 21. 11. 2007 14:47

    Ak používam grilovacie korenie, nesolím už, vidím to ináč ako skvelý nápad robiť pečienku týmto spôsobom, tiež ma desí predstava drhnutia kuchyne, ináč pečienka neprská, keď ju obalím dvakrát, teda najprv trojobal a potom znova do vajíčka a strúhanky, fakt to nemá chybu, vtedy neprská

  • Lusinda | 21. 11. 2007 10:39

    Byla jsem tak nadšená,že nemusím po smažení jater drhnout celou kuchyň Marsí,že jedničku přidávám až dnes:o)

  • Marsí | 21. 11. 2007 09:01

    Kamčo (pardon za to familierní oslovení..:-), na to ale vážně padne dost toho koření a chuť to vážně nepřemlátí..:-))) jde právě o tu chuť a solit se to vážně nemusí, pepři se nebráním, pokud někdo má rád ostřejší..dokonce jsem to už i potírala prolisovaným česnekem..:-)) ale v podstatě je jedno čím se to posype, každý dle své chuti..:-) a Lusindě děkuji za ocenění....:-))

  • Jana z VM | 21. 11. 2007 07:59

    taky se mi to moc líbí, určitě vyzkouším...

  • Kamil Krybus | 20. 11. 2007 22:30

    Zdeni, máš pravdu. Ale na 1 kg jater nejde nasypat půl pytlíku gril. koření. To by to přemlátilo chuť jater. Osobně raději méně kořením, zvláště kořenícími směskami s cílem nechat vyniknout chuti hlavní surovině.

  • Jara Trojka | 20. 11. 2007 21:52

    Zajímavé,zítra jdu do toho!!!!!

  • Zdenka Matušková | 20. 11. 2007 20:01

    Pro Kamila - je to kořeněné grilovacím kořením!!!!

  • Lusinda | 20. 11. 2007 16:43

    Dnes jsem ihned po přečtení vyzkoušela,pouze doporučuji játra olejem postříkat.Já si olej dám do rozprašovače na květiny a film na strouhance je jemný a rovnoměrný.Jinak jste marsí šikulka(viz ostatní vaše receptíky):)

  • Kamil Krybus | 20. 11. 2007 16:08

    Velmi pěkný recept, snad bych to ještě na závěr opepřil a osolil.

  • Jarka L. | 20. 11. 2007 15:48

    Marsí, dobrý nápad - musím vyzkoušet! Díky za nápad.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Grilovací koření Kuřecí játra Olej Strouhanka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký gyros

Řecký gyros

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

86
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu…
25
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
20
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
19
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
15
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Rychlá česneková pomazánka
Rychlá česneková pomazánka
Rychlá čína
Rychlá čína
Rychlá Čína po Česku
Rychlá Čína po Česku
Rychlá houbová bramboračka
Rychlá houbová bramboračka
Rychlá houbová omáčka
Rychlá houbová omáčka
Rychlá hrachová polévka
Rychlá hrachová polévka
  • Recepty.cz
  • Rychlá drůbeží játra, jako smažená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact