Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe ovocem, dochutíme skořicí, cukrem a pod.
2
Pečeme v troubě při 170°C dokud těsto na povrchu nezezlátne a kontrolní dřevěná špejle nevyjde z těsta čistá, bez drobečků. Bude to trvat přibližně 35-45 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hanka
|3. 10. 2016 14:54
U nás se po bábovce hned zaprášilo, naprosto úžasná, vláčná, můžu jenom doporučit :-)
Láda
|28. 4. 2016 16:19
Je to bábovka nebo jsou to buchty?
hana
|28. 4. 2016 16:16
Nevím jak někdo může pořád psát místo bábovka buchta.To m i připadá že sem píšou samý gumy..
hana
|28. 4. 2016 16:16
Nevím jak někdo může pořád psát místo bábovka buchta.To m i připadá že sem píšou samý gumy..
Miriam
|25. 10. 2014 09:44
Mohu udělat z hladké mouky? Dekuji
Corrie
|21. 9. 2013 19:11
Recept dobrej, ale já prostě neumím péct :-[ Manželovi chutnala, mně moc ne - přišla mi taková moc olejová.. Nevím, jestli neumím odměřit půl kelímku 8-) Ale jinak dobrý ;-)
neregistrovaná
|13. 6. 2013 08:42
prosim ten puding vařený nebo sypaný? Diky za odpoveď.
Moc dobré. Pekla jsem jako bábovku. Přidala jsem místo kakaa rozpuštěnou 91% hořkou čokoládu, o půlku víc smetany a cukru (lze i med). A myslím, že se fakt povedla.
Výborná, jednoduchá buchta, dělala jsem přesně podle receptu, vylila na plech vyložený pečicím papírem, pokladla kájenými sterilovanými broskvemi, posypala mandlovými lupínky a nemělo to chybu :-)
Jaroslava
|2. 5. 2012 21:28
Dekuji za tento vyborny, jednoduchy recept. Pouzila jsem variantu rychle babovky. Misto vanilkoveho pudinku jsem pouzila cokoladovy a pridala jsem konzervovane broskve nakrajene na kousky. Pekla jsem ve vyhrate troube na 170°C asi 45 minut.
jafin
|14. 3. 2012 15:26
Taky jsem upekla s jahodovým¨kompotem,vážně moc dobrá..o))
Pekla jsem "bábovkovou" variantu s vanilkovým pudinkem. Do těsta jsem přidala kandované ovoce. Moc dobrá, jen možná trošku ubrat cukr, zvlášť pokud se těsto použije pro ovocný koláč.
Výborná buchta, která se nedožila rána a dnes ji budu s mírnou obměnou péct znova (včera jsem do ní dala kakao, dneska asi karamelový pudink) S klidem zapomenu na klasickoiu bábovku ze zakysané smetany - proč se "namáhat" se šleháním sněhu, rvát někam 6 vajec a odvažovat, když tu je takhle skvělý recept :-)