• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Rychlá banánová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá banánová bábovka

autor: Gábina
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 219
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá banánová bábovka
Rychlá banánová bábovka
Rychlá banánová bábovka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Banánová bábovka

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1,50
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      ks citron
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      ks banány

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si v míse rozmačkáme banány (např. šťouchadlem na brambory) a zalejeme je šťávou ze 2 citronů (můžeme přidat i trochu strouhané kůry pro vůni). V druhé míse si ušleháme celá vejce s cukrem a olejem do pěny. Směs na banánovou bábovku pak vlijeme a zamícháme moukou s práškem. Pečeme ve vyhřáté troubě, nejdříve 15 minut při 150 °C, pak asi půl hodiny při 130 °C.

RADA: Aby bábovka nepopraskala

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánová bábovka

Banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majlika3
    majlika3 | 19. 9. 2019 08:15

    Rychlá, jednoduchá a dobrá . Já přidala hrozinky a kandované ovoce.

  • nvjt6
    nvjt6 | 8. 4. 2017 13:46

    Dobré, dobré :-)

  • Mário | 18. 2. 2017 20:19

    Tak jsem se to pokusil udělat a ono mi těsto překypělo do trouby u pečení :-D jinak recept i konečný výsledek super plus nakonec jsem to polil čokoládou :-)

  • Magda | 6. 2. 2017 13:50

    Moc fajn recept. Potřebovala jsem zdělat přezrálé banány a tohle byl opravdu bezva nápad. Také u nás proběhlo pár úprav: - mouka celozrnná hrubá špaldová - 2 třetiny obejmu mouky (chuťově je lepší a vůbec nechutná "celozrnně") - cukr přírodní - vanilka prášek přírodní - prášek do pečiva bez fosfátů a navíc 1 lžička jedlé sody - přidala jsem i kakao Krásně vyběhla chuť báječná. Voní po banánech a citron v receptu dodá šmrnc.

  • Morty | 22. 11. 2016 10:51

    zaručeně nejhorší bábovka, kterou jsem jedla..dala jsem na rady z předcházejících komentů a dala pouze jeden citron a i tak chuť byla kyselá a to jsem měla hodně sladké banány..nikdy více

  • Barunka | 28. 10. 2016 14:50

    Pro fajnšmekry, zkuste místo cukru datlový sirup!! Ta chut´je nadpozemsky dobrá a navíc zdravá! :) <3

  • Barunka | 28. 10. 2016 14:50

    Pro fajnšmekry, zkuste místo cukru datlový sirup!! Ta chut´je nadpozemsky dobrá a navíc zdravá! :) <3

  • Barunka | 28. 10. 2016 14:50

    Pro fajnšmekry, zkuste místo cukru datlový sirup!! Ta chut´je nadpozemsky dobrá a navíc zdravá! :) <3

  • Eva | 20. 9. 2016 11:02

    Skutečně vynikající!!! 8-) Jen malé úpravy: - neměla jsem citron, banány jsem zalila pouze citronkou - dala jsem lžičku kypřícího prášku navíc - dala jsem méně cukru a trochu medu

  • Mey | 13. 11. 2015 12:28

    Tak proč hodnocení 5?

  • Lenka | 21. 9. 2015 13:50

    tak jsem jí dala do trouby a čekám na výsledek , zatím to tu krásně voní .. ale místo citronu jsem dala koření citronová kúra ... citron doma nebyl :-)) :-))

  • Palačinka S.R.O | 21. 6. 2015 15:04

    Vynikající...

  • Jiřina | 17. 6. 2015 09:32

    Po přečtení komentů jsem dala 1 citrón, ½ hrnku třtinového cukru a 3/5 hrnku oleje. Pekla jsem hodinu na 170°C. Bábovka je krásně vláčná a voní a chutná po banánech. Luxusní :-) Všechny palce nahoru :-)

  • Jiřina | 17. 6. 2015 09:26

    Po přečtení komentářů jsem dala jen 1 citrón, 1/2 hrnku třtinového cukru a oleje tak 3/5 hrnku. Bábovka je naprosto luxusní. Je krásně vláčná a voní a chutná po banánech. Všechny palce nahoru! :-)

  • Dana | 7. 6. 2015 12:13

    Já dávám citrónu jen půlku a úplně to stačí. Peču na cca 165°C.

  • Martin | 21. 4. 2015 17:13

    Dal jsem limety a místo vanikovýho jsem tam dal skořicovej cukr, dal jsem to do kutaté formy a pak rozřízl a dal pudingový krém z poloviny mléka a másla a navrch čokoládu a ještě banány a luxus , ale 130 je málo takže 3/4 hodky na 150 je ideální.

  • Robí | 26. 3. 2015 08:39

    No je to příšerné ani nenapíšete kolik tam toho mame dat dala jsem am cely pytlik kypřícího prášku a cele mi to vyteklo navíc ještě k tomu tsm po upečení byl cítit :-$ :-X ale jinak přidala jsem kakao a trošku kávy standard a citronovou kůru na vůni ;-) :-\ :-* 8-) :'(

  • Terka | 10. 2. 2015 19:21

    A kolik jste tam dala citrónů?

  • Ryback | 21. 12. 2014 19:13

    Sedí. Ono asi záleží taky na formě a sou sporný i ty banány. A vlastně i ty hrníčky. Takže recept zajímavý ale každý doma uteče něco jiného. :'(

  • Suzy | 14. 12. 2014 14:42

    tych 130° C jse mi zda moc malo :-\ Ja jsem tam dala jenom 1 citron. 2 citrony jse mi zdaji moc. Nechapu proc az 2. Uz jen pomysleni na to, ze to bude moc kysele. Jeste jednou dekuju za recept. <3

  • Suzy | 14. 12. 2014 14:35

    i ja jsem tam pridala skorici a ted cekam na vysledek :-\

  • Skořice | 3. 11. 2014 16:01

    Omylem jsem tam místo vanilkového cukru nasipala skořici a zdá se to být výborný :3 :D ;-) ;-) <:-)

  • Lenka | 2. 11. 2014 19:54

    Dneska jsem pekla a je luxusni . Sladsi ale vyborna ;-) :-P :-P 8-)

  • Crooter | 27. 6. 2014 11:34

    Tak moc jsem se na bábovku těšila a nějak to zkazil ten citron. Přijde mi dost kyselá, takže docela lituju, že jsem tam ten citron dávala. Dala jsem tam jen jeden, tak si nedokážu představit tu kyselost z dvou citrónů. Jinak si myslím, že by bábovka byla na jedničku. Příště prostě bez citrónu a bude to dokonalý :)

  • Mery12 | 26. 5. 2014 16:30

    Výtečná bábovka. Rovněž jsem dala méně cukru a jeden citron. Pekla jsem hodinu na 170°C. Palec nahoru.

  • monika | 25. 2. 2014 16:02

    Bábovka je výborná a velmi jednoduchá, jediné mínus je, že je příliš sladká. Příště dám méně cukru a poliju čokoládou. Jinak je super!. Děkuj ;-) i

  • Tanďas | 9. 2. 2014 10:57

    Pekla jsem před dvěma dny. Na bábovky moc nejsem, ale tahle je opravdu dobrá. :-)

  • alik17 | 12. 1. 2014 17:28

    Dnes jsem pekla tuto bábovku a je výborná, jen jsem dala šťávu z jedného citrónu, stačilo a tři banány, je nadýchaná a lehounká :-)

  • Mirka | 4. 11. 2013 13:35

    Už je to dlouho co jsem jí také dělala, ale byla hrozně moc sladká a voněla jen při pečení :((

  • Pepílek | 4. 10. 2013 12:59

    Voní krásně, snad bude i dobrá (věřím, že jo). Musela jsem ale dopékat daleko déle na vyšší teplotu. Po zkoušce se špejlí to bylo vyloženě tekuté a syrové uvnitř - dle postupu tady uvedeného. Chci k tomu na namazání ještě udělat "pomazánku" - 250 g měkký tvaroh, 5 lžic hustá smetana, 2 banány, lžička kakaa, cukr.

  • Zdenka23 | 18. 4. 2013 20:16

    Díky za recept.. bábovka je výborná..:-)

  • Káče | 4. 3. 2013 17:57

    Je naprosto luxusní, jen příště dám šťávu jen z jednoho citronu. Po těch dvou mi to přijde příliš... osvěžující :-D Taky jsem pekla dýl (cca 50 min), ale to je trouba od trouby, tak je to vždycky :-)

  • Elisa212
    Elisa212 | 6. 1. 2013 15:55

    opravdu jednoduchá a zároveň dobrá! :)

  • Saxanka76 | 11. 4. 2012 16:13

    Dávám trochu míň cukru (3/4 hrnku), přidávám do těsta kousky hořké čokolády a peču v pekárně. Bábovka je úžasná. :-)

  • Adéla | 10. 1. 2012 11:36

    Trochu jsem si recept poupravila. Dala jsem 1,5 hrnku špaldové mouky smíchané s bio polohrubou moukou, 1/2 hrnku třtinového cukru, 1/2 hrnku oleje, prášek do pečiva (bez fosfátů), 2 vejce, 2 banány, kakao, šťávu z 1 citronu, sůl. Postup jsem zachovala stejný. Pekla jsem při 170°C cca 1hodinu. Výborný. :-)

  • Jana | 17. 11. 2010 18:11

    Bábovka je moc dobrá, zařazuji do oblíbených! 8-) Měla jsem jen dva banány, ale i tak to dostačovalo. Díky za recept! :-)

  • Irena Zahoříková | 20. 7. 2009 15:15

    Můžu jen chválit a chválit! :D Díky moc za recept. Všem moc chutnala. Přidala jsem rum a polila čokoládou a MŇAM! ;)

  • Gábina H | 8. 7. 2009 10:23

    Marcelo, jsem ráda, že chutnalo.

  • Marcela Fischerová | 8. 7. 2009 07:24

    Vynikající bábovka, už ji mám v oblíbených, takže ji určitě budu péct pravidelně. Moc jsme si pochutnali.

  • Gábina H | 30. 1. 2009 11:36

    Vlasto díky :-)

  • Vlasta Kopová | 30. 1. 2009 09:51

    Bábovka je naprosto vynikající, trochu mokřejší, ale to máme rádi! Byla na velkou formu. Děkuju za recept!!!

  • Gábina H | 20. 6. 2007 12:10

    Používám silikonovou formu a je pravda, že mám doma taky skleněnou formu, která je dost menší.

  • Lady | 19. 6. 2007 16:14

    Asi mám malou bábovkovou formu, těsta bylo nějak moc.

  • olga lisáková | 8. 5. 2007 12:37

    Výborná! Máme rádi "mokré" buchty a to tahle splňuje. Jen na můj vkus zbytečně sladké, příště uberu cukr. A taky jsem pekla na víc, 30 min na 180 st., 5 min na 160 st.. Díky za recept.

  • Gábina Houšková | 23. 3. 2007 07:57

    D9ky, jsem ráda, že chutnalo :o))

  • Jana Wocinka | 22. 3. 2007 15:18

    Výborné, přidala jsem kokos, rum, špetku nového koření a ořechy a nemělo to chybu, dávám za 1.

  • cmeldos | 21. 1. 2007 21:41

    Výborný recept.Pekla jsem ji na vymazaném plechu vysypaném strouhaným kokosem. Přidala jsem asi 10 dkg nasekaných vlašských ořechů a do části těsta jsem přidala kakao.

  • katerina uhlirova | 18. 11. 2006 13:57

    Vyborna.Pekla jsem ji na plechu a po upeceni jsem polila cik cak cokoladovou polevou.

  • Pastis Petite | 3. 5. 2006 14:00

    Je to moc dobré. Přestože mám horkovzdušnou troubu, musela jsem ji péci přesně 60 minut na 170 °C. Dala jsem do těsta citronovou kůru ze dvou citronů.

  • Terry=)) xxx | 30. 4. 2006 20:42

    Myslím že je tovynikající

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citron Cukr krystal Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s vaječným koňakem

Bábovka s vaječným koňakem

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Košíčky i pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

49
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
45
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
42
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
38
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
33
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Rychlá a výtečná kmínová polévka s…
Rychlá babiččina bábovka 100 let starý
Rychlá babiččina bábovka 100 let starý
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
Rychlá broskvová buchta
Rychlá broskvová buchta
Rychlá bublanina
Rychlá bublanina
Rychlá bublanina s třešněmi
Rychlá bublanina s třešněmi
  • Recepty.cz
  • Rychlá banánová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact