• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rychlá bábovka V.
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá bábovka V.

autor: VLindner@seznam.cz
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá bábovka V.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l hladká mouka
    • 0,25
      l cukr krupice
    • 0,25
      l sladká smetana
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Vše až na prášek do pečiva zamíchat dohromady a míchat tak dlouho, až je těsto hladké. Potom teprve přidat prášek do pečiva a dobře promíchat. Těsto nalít do vymazané a vysypané formy a dát péct. Já to peču v elektrické troubě na 200 °C něco málo přes hodinu a ke konci zkouším špejlí, jestli už je bábovka hotová.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

Rychlá banánová bábovka

Rychlá banánová bábovka

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta Janatová | 30. 1. 2008 14:34

    Včera jsem ji pekla jen jsem neměla doma smetanu,tak jsem dala mléko a bylo to výborné .Hned ten den se to snědlo.Je to rychlé a lahodné.

  • Di | 25. 1. 2008 09:08

    Naučila jsem se ji od manželovy maminky a to je "bytelná" kuchařka ze staré školy. Těsto (bez oříšků, jen šlehačkové jako je tady) má široké využítí a je vděčné (není suché jako třeba piškot).

  • K.H. | 24. 1. 2008 21:54

    Di,díky za radu,zase jsem o něco moudřejší.Ta vaše bábovka pro Musicu Bohemicu se mi také líbí.

  • Di | 24. 1. 2008 19:49

    To přece záleží na druhu těsta. Do šlehačkového se dává hladká. Já jsem podobné těsto pekla již mnohokrát jenom s malinko jiným poměrem surovin (4 dl mouky, 5 vajec ...viz Bábovka pro Musicu Bohemicu), rozhodně zklamaná nebudete.

  • K.H. | 24. 1. 2008 18:17

    Já nevím,ale dává se opravdu hladká mouka do bábovky? Bábovka je přece z polohrubé.Už jste ji někdo podle toho receptu dělal,ať nejsem zklamaná?

  • Jana Remková | 24. 1. 2008 17:32

    No,taky slyším poprvé že prášek až nakonec,dávám ho do mouky a tu přidávám naposledy,ale tady je psáno,že vše dohromady,tak asi proto se ten prášek přidává až nakonec.Co se délky pečení týká,tak hodina se mi zdá hodně,ale nevím,dnes mám nový sporák,tak uvidím.Ve starém sporáku tak půl hodiny a dost,byla by spálená.Jana

  • iva nemcova | 23. 1. 2008 10:58

    Plne souhlasim s pani Veselou,to mi vzdycky pripominala maminka: prasek nakonec,at babovka(buchta..)hezky naskoci...:-)

  • Lady | 22. 1. 2008 18:33

    Já dávám prášek do všech buchet až nakonec a myslím že není poznat rozdíl. :-)

  • Mila Veselá | 22. 1. 2008 10:52

    Pokud se dá prášek "moc brzy" tak začne ragovat než dáte těsto do trouby a pečivo pak tolik nenaskočí. Je dobré ho přimíchat do mouky a tu dát skutečně naposledy a pak hned do trouby. Já si polovinu mouky zamíchám většinou hned to třeného základu a druhou polovinu s práškem přidám se sněhem.

  • Di | 22. 1. 2008 09:06

    Potvrzuji. Také dělám bábovku ze šlehačky a prášek vmíchám až nakonec.

  • Ivana C. | 22. 1. 2008 08:26

    Ja taky davam do třených těst prdopeč až naposled. Šlehám vše včetně mouky a do hladkého těsta pomalu zapracuju prdopeč. Mouka mi občas dělala hrudky, tak jsem zvolila jiný postup. A ničemu to nevadí. Vždy mám buchtu pěkně vyskočenou.

  • Veronika Lindner | 21. 1. 2008 16:10

    Takhle mi to naucila moje maminka.Po pravde receno vam nedokazu presne odpovedet.Recept jsem takhle prevzala a presne takhle tu babovku delam.Opravdu nevim co je pravym duvodem,proc se ten prasek ma davat az naposledy.

  • Anonym | 21. 1. 2008 11:13

    Také si myslím, že prášek se musí dát do mouky ( do sucha) na tordíl od droždí, které naopak potřebuje tekutinu.

  • Klára Keselyova | 20. 1. 2008 21:10

    Veronika, môžete mi povedať, prečo ten prášok na posledy? Ja tak viem že sa vždy zmiešava s múkou a ta k sa pridáva do cesta. ďakujem.KLára

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Oslava Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Prášek do pečiva Sladká smetana Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

19
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky
16
Špagety carbonara
Špagety carbonara
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Houbová smaženice s krupičkou
Houbová smaženice s…
13
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Oddlužení hvězdy Ordinace Gajerové naštvalo kolegy: Půjčené statisíce už nikdy neuvidí!

Oddlužení hvězdy Ordinace Gajerové naštvalo kolegy: Půjčené statisíce už nikdy neuvidí!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

  • Recepty.cz
  • Rychlá bábovka V.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact