• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rychlá bábovka V.
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá bábovka V.

autor: VLindner@seznam.cz
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá bábovka V.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l hladká mouka
    • 0,25
      l cukr krupice
    • 0,25
      l sladká smetana
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Vše až na prášek do pečiva zamíchat dohromady a míchat tak dlouho, až je těsto hladké. Potom teprve přidat prášek do pečiva a dobře promíchat. Těsto nalít do vymazané a vysypané formy a dát péct. Já to peču v elektrické troubě na 200 °C něco málo přes hodinu a ke konci zkouším špejlí, jestli už je bábovka hotová.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

Rychlá banánová bábovka

Rychlá banánová bábovka

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta Janatová | 30. 1. 2008 14:34

    Včera jsem ji pekla jen jsem neměla doma smetanu,tak jsem dala mléko a bylo to výborné .Hned ten den se to snědlo.Je to rychlé a lahodné.

  • Di | 25. 1. 2008 09:08

    Naučila jsem se ji od manželovy maminky a to je "bytelná" kuchařka ze staré školy. Těsto (bez oříšků, jen šlehačkové jako je tady) má široké využítí a je vděčné (není suché jako třeba piškot).

  • K.H. | 24. 1. 2008 21:54

    Di,díky za radu,zase jsem o něco moudřejší.Ta vaše bábovka pro Musicu Bohemicu se mi také líbí.

  • Di | 24. 1. 2008 19:49

    To přece záleží na druhu těsta. Do šlehačkového se dává hladká. Já jsem podobné těsto pekla již mnohokrát jenom s malinko jiným poměrem surovin (4 dl mouky, 5 vajec ...viz Bábovka pro Musicu Bohemicu), rozhodně zklamaná nebudete.

  • K.H. | 24. 1. 2008 18:17

    Já nevím,ale dává se opravdu hladká mouka do bábovky? Bábovka je přece z polohrubé.Už jste ji někdo podle toho receptu dělal,ať nejsem zklamaná?

  • Jana Remková | 24. 1. 2008 17:32

    No,taky slyším poprvé že prášek až nakonec,dávám ho do mouky a tu přidávám naposledy,ale tady je psáno,že vše dohromady,tak asi proto se ten prášek přidává až nakonec.Co se délky pečení týká,tak hodina se mi zdá hodně,ale nevím,dnes mám nový sporák,tak uvidím.Ve starém sporáku tak půl hodiny a dost,byla by spálená.Jana

  • iva nemcova | 23. 1. 2008 10:58

    Plne souhlasim s pani Veselou,to mi vzdycky pripominala maminka: prasek nakonec,at babovka(buchta..)hezky naskoci...:-)

  • Lady | 22. 1. 2008 18:33

    Já dávám prášek do všech buchet až nakonec a myslím že není poznat rozdíl. :-)

  • Mila Veselá | 22. 1. 2008 10:52

    Pokud se dá prášek "moc brzy" tak začne ragovat než dáte těsto do trouby a pečivo pak tolik nenaskočí. Je dobré ho přimíchat do mouky a tu dát skutečně naposledy a pak hned do trouby. Já si polovinu mouky zamíchám většinou hned to třeného základu a druhou polovinu s práškem přidám se sněhem.

  • Di | 22. 1. 2008 09:06

    Potvrzuji. Také dělám bábovku ze šlehačky a prášek vmíchám až nakonec.

  • Ivana C. | 22. 1. 2008 08:26

    Ja taky davam do třených těst prdopeč až naposled. Šlehám vše včetně mouky a do hladkého těsta pomalu zapracuju prdopeč. Mouka mi občas dělala hrudky, tak jsem zvolila jiný postup. A ničemu to nevadí. Vždy mám buchtu pěkně vyskočenou.

  • Veronika Lindner | 21. 1. 2008 16:10

    Takhle mi to naucila moje maminka.Po pravde receno vam nedokazu presne odpovedet.Recept jsem takhle prevzala a presne takhle tu babovku delam.Opravdu nevim co je pravym duvodem,proc se ten prasek ma davat az naposledy.

  • Anonym | 21. 1. 2008 11:13

    Také si myslím, že prášek se musí dát do mouky ( do sucha) na tordíl od droždí, které naopak potřebuje tekutinu.

  • Klára Keselyova | 20. 1. 2008 21:10

    Veronika, môžete mi povedať, prečo ten prášok na posledy? Ja tak viem že sa vždy zmiešava s múkou a ta k sa pridáva do cesta. ďakujem.KLára

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Oslava Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Prášek do pečiva Sladká smetana Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Hamburgery original

Hamburgery original

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

72
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
70
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
60
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
26
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Jednoduchý domácí chléb…
22
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Cina a Mašková se vracejí do StarDance: Očekávají bolest!

Cina a Mašková se vracejí do StarDance: Očekávají bolest!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

  • Recepty.cz
  • Rychlá bábovka V.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact