• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rychlá bábovka V.
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá bábovka V.

autor: VLindner@seznam.cz
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá bábovka V.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l hladká mouka
    • 0,25
      l cukr krupice
    • 0,25
      l sladká smetana
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Vše až na prášek do pečiva zamíchat dohromady a míchat tak dlouho, až je těsto hladké. Potom teprve přidat prášek do pečiva a dobře promíchat. Těsto nalít do vymazané a vysypané formy a dát péct. Já to peču v elektrické troubě na 200 °C něco málo přes hodinu a ke konci zkouším špejlí, jestli už je bábovka hotová.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

Rychlá banánová bábovka

Rychlá banánová bábovka

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta Janatová | 30. 1. 2008 14:34

    Včera jsem ji pekla jen jsem neměla doma smetanu,tak jsem dala mléko a bylo to výborné .Hned ten den se to snědlo.Je to rychlé a lahodné.

  • Di | 25. 1. 2008 09:08

    Naučila jsem se ji od manželovy maminky a to je "bytelná" kuchařka ze staré školy. Těsto (bez oříšků, jen šlehačkové jako je tady) má široké využítí a je vděčné (není suché jako třeba piškot).

  • K.H. | 24. 1. 2008 21:54

    Di,díky za radu,zase jsem o něco moudřejší.Ta vaše bábovka pro Musicu Bohemicu se mi také líbí.

  • Di | 24. 1. 2008 19:49

    To přece záleží na druhu těsta. Do šlehačkového se dává hladká. Já jsem podobné těsto pekla již mnohokrát jenom s malinko jiným poměrem surovin (4 dl mouky, 5 vajec ...viz Bábovka pro Musicu Bohemicu), rozhodně zklamaná nebudete.

  • K.H. | 24. 1. 2008 18:17

    Já nevím,ale dává se opravdu hladká mouka do bábovky? Bábovka je přece z polohrubé.Už jste ji někdo podle toho receptu dělal,ať nejsem zklamaná?

  • Jana Remková | 24. 1. 2008 17:32

    No,taky slyším poprvé že prášek až nakonec,dávám ho do mouky a tu přidávám naposledy,ale tady je psáno,že vše dohromady,tak asi proto se ten prášek přidává až nakonec.Co se délky pečení týká,tak hodina se mi zdá hodně,ale nevím,dnes mám nový sporák,tak uvidím.Ve starém sporáku tak půl hodiny a dost,byla by spálená.Jana

  • iva nemcova | 23. 1. 2008 10:58

    Plne souhlasim s pani Veselou,to mi vzdycky pripominala maminka: prasek nakonec,at babovka(buchta..)hezky naskoci...:-)

  • Lady | 22. 1. 2008 18:33

    Já dávám prášek do všech buchet až nakonec a myslím že není poznat rozdíl. :-)

  • Mila Veselá | 22. 1. 2008 10:52

    Pokud se dá prášek "moc brzy" tak začne ragovat než dáte těsto do trouby a pečivo pak tolik nenaskočí. Je dobré ho přimíchat do mouky a tu dát skutečně naposledy a pak hned do trouby. Já si polovinu mouky zamíchám většinou hned to třeného základu a druhou polovinu s práškem přidám se sněhem.

  • Di | 22. 1. 2008 09:06

    Potvrzuji. Také dělám bábovku ze šlehačky a prášek vmíchám až nakonec.

  • Ivana C. | 22. 1. 2008 08:26

    Ja taky davam do třených těst prdopeč až naposled. Šlehám vše včetně mouky a do hladkého těsta pomalu zapracuju prdopeč. Mouka mi občas dělala hrudky, tak jsem zvolila jiný postup. A ničemu to nevadí. Vždy mám buchtu pěkně vyskočenou.

  • Veronika Lindner | 21. 1. 2008 16:10

    Takhle mi to naucila moje maminka.Po pravde receno vam nedokazu presne odpovedet.Recept jsem takhle prevzala a presne takhle tu babovku delam.Opravdu nevim co je pravym duvodem,proc se ten prasek ma davat az naposledy.

  • Anonym | 21. 1. 2008 11:13

    Také si myslím, že prášek se musí dát do mouky ( do sucha) na tordíl od droždí, které naopak potřebuje tekutinu.

  • Klára Keselyova | 20. 1. 2008 21:10

    Veronika, môžete mi povedať, prečo ten prášok na posledy? Ja tak viem že sa vždy zmiešava s múkou a ta k sa pridáva do cesta. ďakujem.KLára

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Oslava Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Prášek do pečiva Sladká smetana Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Jogurtová buchta s borůvkami

Jogurtová buchta s borůvkami

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

39
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
19
Mazurek
Mazurek
17
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Rychlá bábovka V.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact