• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Rychlá, ale dobrá svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá, ale dobrá svíčková

autor: cenevrec
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 28
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá, ale dobrá svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • hovězí maso
    • 1
      sklenice zelenina (sterilovaná zelenina na svíčkovou od Hamé)
    • 250
      ml smetana
    • hladká mouka
    • sůl
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso nakrájíme na středně velké kousky, zprudka opečeme na oleji, osolíme, podlijeme vodou a necháme podusit. Když je maso skoro měkké, přidáme Halalí a ještě chvíli dusíme. Maso vyndáme, omáčku rozmixujeme. Do smetany přidáme dvě lžíce hladké mouky a rozkvedláme. Přilijeme do rozmixované omáčky a mícháme až do zhoustnutí. Omáčku dochutíme cukrem, vložíme zpět maso a máme hotovo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 12. 5. 2015 15:12

    Já jí tak také vařím.Halalí je super ale musíte koupit to správné.Je více druhů.

  • Marie | 12. 5. 2015 15:12

    Já jí tak také vařím.Halalí je super ale musíte koupit to správné.Je více druhů.

  • J4444 | 4. 4. 2015 11:58

    Omáčka byla hrozně kyselá i když jsem halali přecedila a vymačkala. Příště asi ještě propláchnout. Nebo možná příště zkusím jiný recept na svíčkovou.

  • irena | 10. 12. 2014 12:12

    Svíčkovou jsem zrovna dovařila a je fakt dobrá ;-)

  • Šárka | 26. 1. 2014 10:02

    Halali je super věc na moření zvěřiny, a tipuju podle názvu, že k tomuto účelu bylo původně stvořeno, proto moc nechápu to slívání a proplachování vodou. Svíčkovou ze zvěřiny dělám jen takle, ale nikdy nevařím - peču v troubě. Omáčku pak nakonec stvořím v hrnci na kamnech z "výpeku". To, že je Halali hodně slané a kořeněné má nespornou výhodu, a to tu, že se z toho dá udělat víc omáčky a netřeba to dochucovat. V podstaté jen ředím nebo nastavuji, dle potřeby. Sní se vždycky úplně všechno. Tuhle svíčkovou mě naučila babička. Pravda je, že svíčkovou dělám pouze ze zvěřiny, nikdy ne z vepřového (chuťově to není ono) nebo z pravé hovězí svíčkové (moc peněz). Dělávali jsme to i z králíka, ale samozřejmě jen ze starších kusů, pokud bylo potřeba maso namořit, aby se nám na něm nevylámaly zuby. A taky po namoření zmizí ta "chuť" masa, která není zrovna žádoucí.

  • Ája | 30. 7. 2012 11:39

    Super recept! Svíčkovou jsem dělala poprvé v životě, měla jsem z ní respekt, ale díky tomuto receptu jsem uspěla na jedničku :) halali jsem teda propláchla v cedníku, dala 2 skleničky a smetany 2 kelímky. Příště dám asi víc, páč to bylo hned snězené, já chtěla ještě na druhý den pozvat rodiče...

  • Lenka | 8. 4. 2012 17:14

    halali nám nechutna lepší čerstvá zelenina

  • ALCA | 27. 7. 2011 10:58

    Halali musíte před vložením k masu propláchnout pres hustý cedník studenou vodou a nebudete mít přesolenou svíčkovou :-\

  • Anonymous | 25. 4. 2011 16:19

    dokončení předchozího... Halali ani Kunovjanka či jiná směs do pravé svíčkové prostě nepatří...

  • Anonymous | 25. 4. 2011 16:16

    Není nad čerstvou kořenovou zeleninu. halali, Ku

  • Marta Kropáčová | 30. 4. 2009 20:06

    Jitko,diky za radu

  • Jitka Bublová | 30. 4. 2009 11:07

    Halali jsem vyzkoušela jednou na doporučení, ale dopadla jsem stejně jako Jana - totálně přesolené. Sice se to ještě dalo zachránit, ale nebylo to ono. Takže jako dřív používám čerstvou zeleninu, je to zaručené a bez éček a konzervantů. Marto, zřídnutí omáčky se mi stalo jenom při zahuštování solamylem nebo hotovou jíškou, myslím, že to dělá ten škrob. S moukou se mi to nikdy nestalo, spíš omáčka vždy do druhého dne zhoustne.

  • Marta Kropáčová | 26. 4. 2009 20:44

    Takym rada varim na Halali,akorad ho zcedim a maso zasypu jen tou zeleninou,az dodelavam omacku,nalevem ji dochucuji.Co me vrta hlavou je to,ze kdyz se omacka prihriva...a to nemyslim v mikrovlnce,ze nekdy zridne a nekdy je stejna,jak predesly den,nevite nekdo,proc?Nekdy se mi to stane i s gulasem.

  • Roman Raba | 26. 4. 2009 16:55

    Dělám téměř stejně jako je tento recept a Halali mě nikdy nezklamalo. Příprava rychlá a výsledek velmi chutný.

  • Marta Kropáčová | 25. 4. 2009 20:45

    Taky nemam s Halali problem,ja ho zcedim a po orestovani masa ho tou zeleninou zasypu a podleji vodou.Zbyly nalev pouzivam az na dochucovani.Vysledek dopadl vzdy skvele.

  • Jana K. | 25. 4. 2009 19:38

    JA si myslim,ze je to spis nakysle,ale to se da dochutit cukrem nebo na zaver pridat na talir brusinky. Delam i klasickou svickovou,ale kdyz neni cas,tak je to dobra varianta.

  • zdenka supolova | 25. 4. 2009 16:26

    Na Halali nedám dopustit,nikdy se mi nepodařilo udělat svíčkovou "jako od maminky",až když se před mnoha a mnoha lety začalo dělat Halali.I na menší množství masa dávám celou malou skleničku a nikdy nebyla slaná.Tak nevím....

  • Jana Wernischova | 24. 4. 2009 23:27

    Já mám s Halali moc špatnou zkušenost - jednou jsem to použila a jídlo bylo tak děsivě přesolené, že přes veškerou snahu a pokusy letělo nakonec do záchodu a k obědu byla namísto svíčkové omeleta. Ale třeba jsem měla opravdu jen smůlu na nějakou špatnou várku nebo přímo sklenici - jinak používám směs zeleniny do svíčkové taky, jen se to snad ani nijak extra nejmenuje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hovězí maso Smetana Sůl Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Milionová polévka

Milionová polévka

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Svařák

Svařák

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Bábovka z červené řepy

Bábovka z červené řepy

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

61
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
49
Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Bylinkové kuře v…
49
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
46
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
37
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

  • Recepty.cz
  • Rychlá, ale dobrá svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact