• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rychlá, ale dobrá svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá, ale dobrá svíčková

autor: cenevrec
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 28
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá, ale dobrá svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • hovězí maso
    • 1
      sklenice zelenina (sterilovaná zelenina na svíčkovou od Hamé)
    • 250
      ml smetana
    • hladká mouka
    • sůl
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso nakrájíme na středně velké kousky, zprudka opečeme na oleji, osolíme, podlijeme vodou a necháme podusit. Když je maso skoro měkké, přidáme Halalí a ještě chvíli dusíme. Maso vyndáme, omáčku rozmixujeme. Do smetany přidáme dvě lžíce hladké mouky a rozkvedláme. Přilijeme do rozmixované omáčky a mícháme až do zhoustnutí. Omáčku dochutíme cukrem, vložíme zpět maso a máme hotovo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 12. 5. 2015 15:12

    Já jí tak také vařím.Halalí je super ale musíte koupit to správné.Je více druhů.

  • Marie | 12. 5. 2015 15:12

    Já jí tak také vařím.Halalí je super ale musíte koupit to správné.Je více druhů.

  • J4444 | 4. 4. 2015 11:58

    Omáčka byla hrozně kyselá i když jsem halali přecedila a vymačkala. Příště asi ještě propláchnout. Nebo možná příště zkusím jiný recept na svíčkovou.

  • irena | 10. 12. 2014 12:12

    Svíčkovou jsem zrovna dovařila a je fakt dobrá ;-)

  • Šárka | 26. 1. 2014 10:02

    Halali je super věc na moření zvěřiny, a tipuju podle názvu, že k tomuto účelu bylo původně stvořeno, proto moc nechápu to slívání a proplachování vodou. Svíčkovou ze zvěřiny dělám jen takle, ale nikdy nevařím - peču v troubě. Omáčku pak nakonec stvořím v hrnci na kamnech z "výpeku". To, že je Halali hodně slané a kořeněné má nespornou výhodu, a to tu, že se z toho dá udělat víc omáčky a netřeba to dochucovat. V podstaté jen ředím nebo nastavuji, dle potřeby. Sní se vždycky úplně všechno. Tuhle svíčkovou mě naučila babička. Pravda je, že svíčkovou dělám pouze ze zvěřiny, nikdy ne z vepřového (chuťově to není ono) nebo z pravé hovězí svíčkové (moc peněz). Dělávali jsme to i z králíka, ale samozřejmě jen ze starších kusů, pokud bylo potřeba maso namořit, aby se nám na něm nevylámaly zuby. A taky po namoření zmizí ta "chuť" masa, která není zrovna žádoucí.

  • Ája | 30. 7. 2012 11:39

    Super recept! Svíčkovou jsem dělala poprvé v životě, měla jsem z ní respekt, ale díky tomuto receptu jsem uspěla na jedničku :) halali jsem teda propláchla v cedníku, dala 2 skleničky a smetany 2 kelímky. Příště dám asi víc, páč to bylo hned snězené, já chtěla ještě na druhý den pozvat rodiče...

  • Lenka | 8. 4. 2012 17:14

    halali nám nechutna lepší čerstvá zelenina

  • ALCA | 27. 7. 2011 10:58

    Halali musíte před vložením k masu propláchnout pres hustý cedník studenou vodou a nebudete mít přesolenou svíčkovou :-\

  • Anonymous | 25. 4. 2011 16:19

    dokončení předchozího... Halali ani Kunovjanka či jiná směs do pravé svíčkové prostě nepatří...

  • Anonymous | 25. 4. 2011 16:16

    Není nad čerstvou kořenovou zeleninu. halali, Ku

  • Marta Kropáčová | 30. 4. 2009 20:06

    Jitko,diky za radu

  • Jitka Bublová | 30. 4. 2009 11:07

    Halali jsem vyzkoušela jednou na doporučení, ale dopadla jsem stejně jako Jana - totálně přesolené. Sice se to ještě dalo zachránit, ale nebylo to ono. Takže jako dřív používám čerstvou zeleninu, je to zaručené a bez éček a konzervantů. Marto, zřídnutí omáčky se mi stalo jenom při zahuštování solamylem nebo hotovou jíškou, myslím, že to dělá ten škrob. S moukou se mi to nikdy nestalo, spíš omáčka vždy do druhého dne zhoustne.

  • Marta Kropáčová | 26. 4. 2009 20:44

    Takym rada varim na Halali,akorad ho zcedim a maso zasypu jen tou zeleninou,az dodelavam omacku,nalevem ji dochucuji.Co me vrta hlavou je to,ze kdyz se omacka prihriva...a to nemyslim v mikrovlnce,ze nekdy zridne a nekdy je stejna,jak predesly den,nevite nekdo,proc?Nekdy se mi to stane i s gulasem.

  • Roman Raba | 26. 4. 2009 16:55

    Dělám téměř stejně jako je tento recept a Halali mě nikdy nezklamalo. Příprava rychlá a výsledek velmi chutný.

  • Marta Kropáčová | 25. 4. 2009 20:45

    Taky nemam s Halali problem,ja ho zcedim a po orestovani masa ho tou zeleninou zasypu a podleji vodou.Zbyly nalev pouzivam az na dochucovani.Vysledek dopadl vzdy skvele.

  • Jana K. | 25. 4. 2009 19:38

    JA si myslim,ze je to spis nakysle,ale to se da dochutit cukrem nebo na zaver pridat na talir brusinky. Delam i klasickou svickovou,ale kdyz neni cas,tak je to dobra varianta.

  • zdenka supolova | 25. 4. 2009 16:26

    Na Halali nedám dopustit,nikdy se mi nepodařilo udělat svíčkovou "jako od maminky",až když se před mnoha a mnoha lety začalo dělat Halali.I na menší množství masa dávám celou malou skleničku a nikdy nebyla slaná.Tak nevím....

  • Jana Wernischova | 24. 4. 2009 23:27

    Já mám s Halali moc špatnou zkušenost - jednou jsem to použila a jídlo bylo tak děsivě přesolené, že přes veškerou snahu a pokusy letělo nakonec do záchodu a k obědu byla namísto svíčkové omeleta. Ale třeba jsem měla opravdu jen smůlu na nějakou špatnou várku nebo přímo sklenici - jinak používám směs zeleniny do svíčkové taky, jen se to snad ani nijak extra nejmenuje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hovězí maso Smetana Sůl Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Salámové špízy

Salámové špízy

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…
29
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky
28
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O…
28
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
26
Bábovkový dort
Bábovkový dort

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Rychlá, ale dobrá svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact