Houskový knedlík - může být i starší nakrájíme na plátky a vždy mezi 2 kolečka knedlíku vložíme stejně velký plátek tvrdého sýra. Kdo má rád uzeninu, může vložit ještě kolečko salámu. Obalujeme v rozšlehaném vejci a strouhance a smažíme na oleji jako klasický řízek.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kamil Krybus
|19. 4. 2008 22:24
Velmi podobný recept tu je pod názvem "Řízky pro pondělní pohodovou večeři".
Sylva Karešová
|16. 4. 2008 21:11
Teri, díky za info. :-)Mirko, tučná, těžká a ostrá jídla ano, ale také jak která.. Jsem vybíravá a málokdo jí vše. Některá jídla nasáklá olejem opravdu zrovna pochoutkou nejsou. Proto ten můj komentík :-) Také to byl spíše komentář tak nějak za lidi, kteří ta těžká jídla neradi :-) Ale třeba zrovna nyní jím vaječnou topinku, a to je mňam :-)
Mirka
|16. 4. 2008 16:02
Od Vás bych takovýto komentář nečekala, Sylvo. Právě jsem si četla Váš lákavý recept na čokoládové knedlíčky ve vanilkové koupeli, kde mimojiné tvrdíte, že jste zvyklá na tučná, těžká a ostrá jídla, takže Vám nedělají problém.
Tereza J.
|16. 4. 2008 14:25
Sylva, nie je to nasiaknuté. U nás robíme zo zvyškov knedlíka ( z kysnutého cesta, ale bez rožkov ) pochúťku. Plátky knedlíka namočíme v rozšľahanom vajci a rýchlo vyprážame z oboch strán. Horúce posypať škoricou a práškovým cukrom a papať. Jedlo pri vyprážaní nasiakne tukom iba vtedy, ak nemá správnu teplotu.
Sylva Karešová
|15. 4. 2008 21:41
No jestli levná, o tom by se dalo polemizovat.. Smažený knedlík? Tak to by mě ani ve snu nenapadlo :-o A není to strašně nasáklé tím olejem? To musí být hodně nezdravé, tučné, těžké... Ne? Teda ale když už tam vidím ten sýr, tak bych si skoro raději udělala smažák :-)