• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízový žmolenkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový žmolenkový koláč

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový žmolenkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 575
      g hrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 350
      g cukr
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g hera
    • 1
      kg červený rybíz
    • 50
      g mleté mandle
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Smísíme 500 g mouky, kypřící prášek, 150 g cukru, celá vejce a nasekanou heru. Jemné těsto zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Očistíme rybíz, otrháme od stonků, kuličky nasypeme do síta a propláchneme. Necháme je důkladně okapat. Posypeme 150 g cukru a natřásáním promícháme.
2
Připravíme žmolenku. Do mísy nasypeme zbývající mouku s cukrem, přidáme změklé máslo a mandle. Rukama zpracujeme do sypké hmoty. Troubu rozpálíme na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku a položíme ji na plech. Těsto posypeme rybízem i žmolenkou a pečeme zhruba 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kar♥lina
    Kar♥lina | 20. 7. 2012 12:35

    Moc dobré, sice se mi to trošku rozpadlo, ale i tak to byla ňamka :-))

  • sarka rudlova | 17. 4. 2012 14:55

    U mě dobrý, ale přítel byl přímo nadšený, tak budu péct častěji ;-)

  • Jitka Ondryhalova | 10. 2. 2006 14:16

    Zkusila jsem, byl moc dobrý. Použila jsem mražený rybíz a tak jsem ho dala trochu míň, ale koláč snese opravdu 1kg ovoce, jak je v receptu. Je použita hrubá mouka, takže kdo má rád jemnější těsta asi bude zklamaný. My ale máme rádi krupici a tak, takže nám moc chutnal a určitě budeme péct docela často.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Cukr Hera Hrubá mouka Máslo Mleté mandle Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Hnětynky

Hnětynky

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Bramboračka naší babičky

Bramboračka naší babičky

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

129
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
45
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
42
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
37
Rýže s ovocem
Rýže s ovocem
27
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový nepečený dort
Rybízový nepečený dort
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek
Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek
Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Rychlá a výtečná kmínová polévka s…
Rychlá babiččina bábovka 100 let starý
Rychlá babiččina bábovka 100 let starý
  • Recepty.cz
  • Rybízový žmolenkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact