• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízový sirup
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový sirup

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 140
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • kyselina citronová
    • černý rybíz nebo červený
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Rybíz odstopkujeme, umyjeme, rozmačkáme, přidáme vodu, aby byl ponořený (nebo více dle vlastní úvahy). Necháme do druhého dne, občas promícháme. Nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu zlehka procedíme a vymačkáme, odměříme a dáme do větší nádoby.
2
Zahřejeme zhruba na 70 °C a přidáme na každý litr štávy 1,7 kg cukru a 3-10 g kyseliny citrónové. Čím víc vody, tak i více kyseliny citrónové. Zahřejeme na 85 °C, mícháme, sbíráme pěnu.

RADA: Tipy na domácí zavařování

3
Ihned ještě horké plníme do lahví, ty položíme a necháme až do vychladnutí. Takto připravený sirup v lahvích nerosolovatí.

RADA: Máte rádi sirupy? Zkuste bezinkový sirup!

4
Stejným postupem můžeme dělat sirup z jahod, malin, ostružin, ale přidáme více kyseliny citrónové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Nektarinkový sirup

Nektarinkový sirup

Broskvový / Meruňkový sirup

Broskvový / Meruňkový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jindřiška | 23. 7. 2014 18:15

    Dobrý den, dělala jsem podle vašeho receptu sirup z angreštu a špendlíků.Ještě jsem sterilizovala, aby mi dlouho vydržel, jestli tedy vydrží a hotovo. Sirup je krásně hustý a žádný rosol ani zdrcnutí. Sice jsem nevážila a dávala jsem vše od oko,i tak super. Děkuji :-)

  • Petra | 5. 7. 2013 17:42

    i když sem dodržovala postup tak mam rosol

  • Efufu | 15. 7. 2012 20:25

    Dávám dvojku, protože i přes dodržení postupu se mi to "zdrclo". Ale pít se dá a je docela dobrý. :)

  • Efufu | 15. 7. 2012 20:24

    Postupovala jsem podle návodu, ale i tak mi trochu zrosolovatěl. Ale používat se dá, když se ve vodě rozmíchá. Díky moc!

  • Lída Kotalíková | 7. 7. 2009 13:30

    Vynikající a oblíbený sirup. Musí se sesbírat opravdu hodně pěny (tu si pak schováváme třeba do jogurtů), ale každý rok se u nás dělá.Děkujeme!

  • Gábina | 9. 7. 2007 00:00

    Anonyme, když chceš hodnotit, musíš se nejdříve zaregistrovat a přihlásit.

  • Anonym | 8. 7. 2007 10:37

    Nejak mi sem nejde dat hodnoceni, ale kdyby to slo, tak davam za jedna. Je to dobrotka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Rybízová
Nápoje Jiné Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Cukr Kyselina citronová
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Omáčka z kuřete

Omáčka z kuřete

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Kuřecí nudličky na nivě

Kuřecí nudličky na nivě

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

53
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Těsto na štrůdl - velice jednoduché
Těsto na štrůdl - velice…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Zpěvačce Marii Pojkarové zpackali zákrok: Propíchnutý močák a kolaps ledviny!

Zpěvačce Marii Pojkarové zpackali zákrok: Propíchnutý močák a kolaps ledviny!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový nepečený dort
Rybízový nepečený dort
Rybízový žmolenkový koláč
Rybízový žmolenkový koláč
Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek
Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek
Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Rychlá a výtečná kmínová polévka s…
  • Recepty.cz
  • Rybízový sirup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact