• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rybízový sirup
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový sirup

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 141
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • kyselina citronová
    • černý rybíz nebo červený
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Rybíz odstopkujeme, umyjeme, rozmačkáme, přidáme vodu, aby byl ponořený (nebo více dle vlastní úvahy). Necháme do druhého dne, občas promícháme. Nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu zlehka procedíme a vymačkáme, odměříme a dáme do větší nádoby.
2
Zahřejeme zhruba na 70 °C a přidáme na každý litr štávy 1,7 kg cukru a 3-10 g kyseliny citrónové. Čím víc vody, tak i více kyseliny citrónové. Zahřejeme na 85 °C, mícháme, sbíráme pěnu.

RADA: Tipy na domácí zavařování

3
Ihned ještě horké plníme do lahví, ty položíme a necháme až do vychladnutí. Takto připravený sirup v lahvích nerosolovatí.

RADA: Máte rádi sirupy? Zkuste bezinkový sirup!

4
Stejným postupem můžeme dělat sirup z jahod, malin, ostružin, ale přidáme více kyseliny citrónové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Nektarinkový sirup

Nektarinkový sirup

Broskvový / Meruňkový sirup

Broskvový / Meruňkový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jindřiška | 23. 7. 2014 18:15

    Dobrý den, dělala jsem podle vašeho receptu sirup z angreštu a špendlíků.Ještě jsem sterilizovala, aby mi dlouho vydržel, jestli tedy vydrží a hotovo. Sirup je krásně hustý a žádný rosol ani zdrcnutí. Sice jsem nevážila a dávala jsem vše od oko,i tak super. Děkuji :-)

  • Petra | 5. 7. 2013 17:42

    i když sem dodržovala postup tak mam rosol

  • Efufu | 15. 7. 2012 20:25

    Dávám dvojku, protože i přes dodržení postupu se mi to "zdrclo". Ale pít se dá a je docela dobrý. :)

  • Efufu | 15. 7. 2012 20:24

    Postupovala jsem podle návodu, ale i tak mi trochu zrosolovatěl. Ale používat se dá, když se ve vodě rozmíchá. Díky moc!

  • Lída Kotalíková | 7. 7. 2009 13:30

    Vynikající a oblíbený sirup. Musí se sesbírat opravdu hodně pěny (tu si pak schováváme třeba do jogurtů), ale každý rok se u nás dělá.Děkujeme!

  • Gábina | 9. 7. 2007 00:00

    Anonyme, když chceš hodnotit, musíš se nejdříve zaregistrovat a přihlásit.

  • Anonym | 8. 7. 2007 10:37

    Nejak mi sem nejde dat hodnoceni, ale kdyby to slo, tak davam za jedna. Je to dobrotka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Rybízová
Nápoje Jiné Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Cukr Kyselina citronová
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Vinná klobása v trojobalu

Vinná klobása v trojobalu

Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Piškotová mňamka

Piškotová mňamka

Bramborovo-mrkvová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

43
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková štola -…
17
Jednoduchá svíčková
Jednoduchá svíčková
16
Bryndzová pomazánka
Bryndzová pomazánka

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový nepečený dort
Rybízový nepečený dort
Rybízový žmolenkový koláč
Rybízový žmolenkový koláč
Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek
Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek
Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Rychlá a výtečná kmínová polévka s…
  • Recepty.cz
  • Rybízový sirup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact