• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Rybízový linecký koláč
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový linecký koláč

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • citronová kůra z poloviny citronu
  • Sníh:
    • 0,25
      kg rybíz
    • 2
      ks bílek
    • 170
      g cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla, cukru, žloutků a kůry zpracujeme těsto a dáme na hodinu odpočinout do ledničky. Pak vyválíme placku, kterou pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Upečeme do růžova. Potom na těsto rozetřeme sníh, do kterého jsme po částech zašlehávali krystal a nakonec vmíchali rybíz. Posypeme práškovým cukrem a ve velmi mírné troubě dosušíme dozlatova. Při tomto moučníku nám zbyde jeden žloutek, který můžeme upotřebit např. v polévce, nebo můžeme udělat sníh jen ze 3 bílků, ale pak vrstva není tak silná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • saisa | 6. 7. 2021 13:36

    Koláč nevyšel, vyjíme ovoce a zbytek půjde do koše. Toto linecké těsto je asi samo o sobě dobré, ale než se udělala krustička sněhu na povrchu, tak se spodek spálil (a taky oba zadní rohy koláče). Sníh jsem udělala ze 4 bílků, přesto se množství jen těžko dalo rozprostřít po celém koláči :-( Za mně tedy velké "NE". Příště budu hledat něco, kde je sníh bez cukru. Výrazně kyselý rybíz mi nevadí, ale když se na to dá přeslazený sníh, už je to na mne moc.

  • Lenka | 17. 7. 2014 14:31

    Je to pecka, jen já ještě přidávám sníh, tedy dělala jsem ze 4 velkých bílků a namazala jsem těsto ještě tenkou vrstvou marmelády, je to pak mnohem výraznější, jinak nechápu jak někomu nemůže chutnat ! :-D

  • Suffran | 5. 7. 2014 14:05

    Má pravdu, vy asi nečtete...3 zloutky na těsto, 2 bilky na sníh a zbyde tudíž 1 bílek že!

  • no | 17. 7. 2013 00:02

    tak to po vzhledovej stránce je to oká ale po chutovej totalní propadák. u nás ztrata času a vyhození penez šlo to do koše :-$

  • no | 17. 7. 2013 00:02

    tak to po vzhledovej stránce je to oká ale po chutovej totalní propadák. u nás ztrata času a vyhození penez šlo to do koše :-$

  • Ivca | 16. 4. 2013 17:36

    Muzete mi prosim poradit, velmi rada bych kolac zkusila, ale nemam zkusenosti. Prosim na kolik stupnu pect zakladni testo, tu vyvalenou placku a nakolik stupnu pak susit kolac uz se snehem? Jeste prosim o radu, kdyz usleham snih z bilku a pak se ma po castech zaslehat krystal, tak je mozne ho zaslehat take slehacem a nebo jen jemne rucne, aby snih nespadl? Dekuji moc za odpoved

  • Mihal | 17. 11. 2012 21:23

    Četls návod?

  • tusculum | 10. 11. 2012 15:19

    v receptu je napsáno 3 žloutky, 2 bílky na sníh - zbyde nám 1 žloutek... :-\ ať počítám jak počítám...

  • bodmrazzu | 5. 11. 2012 18:46

    vynikající!!!!

  • Aaandrea | 10. 7. 2011 11:17

    Výborný, peču stále dokola, dokud nedojde rybíz:-)

  • nnln | 6. 4. 2011 15:10

    děkuji!

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 4. 2011 15:03

    Do těsta jsem dala 3 žloutky a sníh šlehala ze 3 bílků.... A bylo to fakt dobrý. Simča

  • nnln | 6. 4. 2011 14:23

    Můžu se zeptat, z kolika bílků děláte ten sníh? Rybízu máme doma taky až nad hlavu a tohle vypadá dobře, jen moc nerozumím tomu receptu. v ingrediencích jsou do těsta 3 žloutky a sníh ze 2 bílků a přitom se tam píše, že jeden bílek zbyde.. není ten sníh teda ze 4 bílků? navíc, když je uvedeno, že 3 by mohly být málo.. asi ze 4, že? díky:)

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 4. 2011 00:46

    Je výborný, mám spousty zamraženého rybízu, pečeme i dvakrát do týdne a tento recept patří k oblíbeným. Sladký sníh spolu s kyselým rybízem - MŇAM - sliny se mi sbíhají....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr krystal Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Rybíz Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Halali-smetanová omáčka po našem

Halali-smetanová omáčka po našem

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

63
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
37
Slávky na víně se salátem Choriatiki
Slávky na víně se…
37
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci

Zajímavé články

Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
AHA.cz Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské:  Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské: Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Andrea Verešová: Trik s mini, pak okouzlila svého ex Jágra!

Andrea Verešová: Trik s mini, pak okouzlila svého ex Jágra!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Další doporučené recepty:

Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s tvarohem I.
Rybízový koláč s tvarohem I.
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový nepečený dort
Rybízový nepečený dort
Rybízový sirup
Rybízový sirup
  • Recepty.cz
  • Rybízový linecký koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact