• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rybízový linecký koláč
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový linecký koláč

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • citronová kůra z poloviny citronu
  • Sníh:
    • 0,25
      kg rybíz
    • 2
      ks bílek
    • 170
      g cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla, cukru, žloutků a kůry zpracujeme těsto a dáme na hodinu odpočinout do ledničky. Pak vyválíme placku, kterou pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Upečeme do růžova. Potom na těsto rozetřeme sníh, do kterého jsme po částech zašlehávali krystal a nakonec vmíchali rybíz. Posypeme práškovým cukrem a ve velmi mírné troubě dosušíme dozlatova. Při tomto moučníku nám zbyde jeden žloutek, který můžeme upotřebit např. v polévce, nebo můžeme udělat sníh jen ze 3 bílků, ale pak vrstva není tak silná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • saisa | 6. 7. 2021 13:36

    Koláč nevyšel, vyjíme ovoce a zbytek půjde do koše. Toto linecké těsto je asi samo o sobě dobré, ale než se udělala krustička sněhu na povrchu, tak se spodek spálil (a taky oba zadní rohy koláče). Sníh jsem udělala ze 4 bílků, přesto se množství jen těžko dalo rozprostřít po celém koláči :-( Za mně tedy velké "NE". Příště budu hledat něco, kde je sníh bez cukru. Výrazně kyselý rybíz mi nevadí, ale když se na to dá přeslazený sníh, už je to na mne moc.

  • Lenka | 17. 7. 2014 14:31

    Je to pecka, jen já ještě přidávám sníh, tedy dělala jsem ze 4 velkých bílků a namazala jsem těsto ještě tenkou vrstvou marmelády, je to pak mnohem výraznější, jinak nechápu jak někomu nemůže chutnat ! :-D

  • Suffran | 5. 7. 2014 14:05

    Má pravdu, vy asi nečtete...3 zloutky na těsto, 2 bilky na sníh a zbyde tudíž 1 bílek že!

  • no | 17. 7. 2013 00:02

    tak to po vzhledovej stránce je to oká ale po chutovej totalní propadák. u nás ztrata času a vyhození penez šlo to do koše :-$

  • no | 17. 7. 2013 00:02

    tak to po vzhledovej stránce je to oká ale po chutovej totalní propadák. u nás ztrata času a vyhození penez šlo to do koše :-$

  • Ivca | 16. 4. 2013 17:36

    Muzete mi prosim poradit, velmi rada bych kolac zkusila, ale nemam zkusenosti. Prosim na kolik stupnu pect zakladni testo, tu vyvalenou placku a nakolik stupnu pak susit kolac uz se snehem? Jeste prosim o radu, kdyz usleham snih z bilku a pak se ma po castech zaslehat krystal, tak je mozne ho zaslehat take slehacem a nebo jen jemne rucne, aby snih nespadl? Dekuji moc za odpoved

  • Mihal | 17. 11. 2012 21:23

    Četls návod?

  • tusculum | 10. 11. 2012 15:19

    v receptu je napsáno 3 žloutky, 2 bílky na sníh - zbyde nám 1 žloutek... :-\ ať počítám jak počítám...

  • bodmrazzu | 5. 11. 2012 18:46

    vynikající!!!!

  • Aaandrea | 10. 7. 2011 11:17

    Výborný, peču stále dokola, dokud nedojde rybíz:-)

  • nnln | 6. 4. 2011 15:10

    děkuji!

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 4. 2011 15:03

    Do těsta jsem dala 3 žloutky a sníh šlehala ze 3 bílků.... A bylo to fakt dobrý. Simča

  • nnln | 6. 4. 2011 14:23

    Můžu se zeptat, z kolika bílků děláte ten sníh? Rybízu máme doma taky až nad hlavu a tohle vypadá dobře, jen moc nerozumím tomu receptu. v ingrediencích jsou do těsta 3 žloutky a sníh ze 2 bílků a přitom se tam píše, že jeden bílek zbyde.. není ten sníh teda ze 4 bílků? navíc, když je uvedeno, že 3 by mohly být málo.. asi ze 4, že? díky:)

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 4. 2011 00:46

    Je výborný, mám spousty zamraženého rybízu, pečeme i dvakrát do týdne a tento recept patří k oblíbeným. Sladký sníh spolu s kyselým rybízem - MŇAM - sliny se mi sbíhají....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr krystal Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Rybíz Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Ravioli s náplní

Ravioli s náplní

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou…

Máslové řízky

Máslové řízky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

161
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
66
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
65
Mexický salát Pico de Gallo
Mexický salát Pico de…
59
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Kateřina Klausová (33) porodila: Dcera dostala netradiční jméno!

Kateřina Klausová (33) porodila: Dcera dostala netradiční jméno!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s tvarohem I.
Rybízový koláč s tvarohem I.
Rybízový nepečený dort
Rybízový nepečený dort
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový žmolenkový koláč
Rybízový žmolenkový koláč
  • Recepty.cz
  • Rybízový linecký koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact