• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízový linecký koláč
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový linecký koláč

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • citronová kůra z poloviny citronu
  • Sníh:
    • 0,25
      kg rybíz
    • 2
      ks bílek
    • 170
      g cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla, cukru, žloutků a kůry zpracujeme těsto a dáme na hodinu odpočinout do ledničky. Pak vyválíme placku, kterou pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Upečeme do růžova. Potom na těsto rozetřeme sníh, do kterého jsme po částech zašlehávali krystal a nakonec vmíchali rybíz. Posypeme práškovým cukrem a ve velmi mírné troubě dosušíme dozlatova. Při tomto moučníku nám zbyde jeden žloutek, který můžeme upotřebit např. v polévce, nebo můžeme udělat sníh jen ze 3 bílků, ale pak vrstva není tak silná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • saisa | 6. 7. 2021 13:36

    Koláč nevyšel, vyjíme ovoce a zbytek půjde do koše. Toto linecké těsto je asi samo o sobě dobré, ale než se udělala krustička sněhu na povrchu, tak se spodek spálil (a taky oba zadní rohy koláče). Sníh jsem udělala ze 4 bílků, přesto se množství jen těžko dalo rozprostřít po celém koláči :-( Za mně tedy velké "NE". Příště budu hledat něco, kde je sníh bez cukru. Výrazně kyselý rybíz mi nevadí, ale když se na to dá přeslazený sníh, už je to na mne moc.

  • Lenka | 17. 7. 2014 14:31

    Je to pecka, jen já ještě přidávám sníh, tedy dělala jsem ze 4 velkých bílků a namazala jsem těsto ještě tenkou vrstvou marmelády, je to pak mnohem výraznější, jinak nechápu jak někomu nemůže chutnat ! :-D

  • Suffran | 5. 7. 2014 14:05

    Má pravdu, vy asi nečtete...3 zloutky na těsto, 2 bilky na sníh a zbyde tudíž 1 bílek že!

  • no | 17. 7. 2013 00:02

    tak to po vzhledovej stránce je to oká ale po chutovej totalní propadák. u nás ztrata času a vyhození penez šlo to do koše :-$

  • no | 17. 7. 2013 00:02

    tak to po vzhledovej stránce je to oká ale po chutovej totalní propadák. u nás ztrata času a vyhození penez šlo to do koše :-$

  • Ivca | 16. 4. 2013 17:36

    Muzete mi prosim poradit, velmi rada bych kolac zkusila, ale nemam zkusenosti. Prosim na kolik stupnu pect zakladni testo, tu vyvalenou placku a nakolik stupnu pak susit kolac uz se snehem? Jeste prosim o radu, kdyz usleham snih z bilku a pak se ma po castech zaslehat krystal, tak je mozne ho zaslehat take slehacem a nebo jen jemne rucne, aby snih nespadl? Dekuji moc za odpoved

  • Mihal | 17. 11. 2012 21:23

    Četls návod?

  • tusculum | 10. 11. 2012 15:19

    v receptu je napsáno 3 žloutky, 2 bílky na sníh - zbyde nám 1 žloutek... :-\ ať počítám jak počítám...

  • bodmrazzu | 5. 11. 2012 18:46

    vynikající!!!!

  • Aaandrea | 10. 7. 2011 11:17

    Výborný, peču stále dokola, dokud nedojde rybíz:-)

  • nnln | 6. 4. 2011 15:10

    děkuji!

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 4. 2011 15:03

    Do těsta jsem dala 3 žloutky a sníh šlehala ze 3 bílků.... A bylo to fakt dobrý. Simča

  • nnln | 6. 4. 2011 14:23

    Můžu se zeptat, z kolika bílků děláte ten sníh? Rybízu máme doma taky až nad hlavu a tohle vypadá dobře, jen moc nerozumím tomu receptu. v ingrediencích jsou do těsta 3 žloutky a sníh ze 2 bílků a přitom se tam píše, že jeden bílek zbyde.. není ten sníh teda ze 4 bílků? navíc, když je uvedeno, že 3 by mohly být málo.. asi ze 4, že? díky:)

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 4. 2011 00:46

    Je výborný, mám spousty zamraženého rybízu, pečeme i dvakrát do týdne a tento recept patří k oblíbeným. Sladký sníh spolu s kyselým rybízem - MŇAM - sliny se mi sbíhají....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr krystal Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Rybíz Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočkový salát se zelím

Čočkový salát se zelím

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Vařený hrách

Vařený hrách

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

62
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
30
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
26
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
22
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
13
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Smrt herce Jiřího Krampola (†87): Nestihl dopsat závěť!

Smrt herce Jiřího Krampola (†87): Nestihl dopsat závěť!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s tvarohem I.
Rybízový koláč s tvarohem I.
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový nepečený dort
Rybízový nepečený dort
Rybízový sirup
Rybízový sirup
  • Recepty.cz
  • Rybízový linecký koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact