• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízový koláč ze zakysané smetany
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový koláč ze zakysané smetany

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový koláč ze zakysané smetany
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g červený rybíz
    • 180
      g máslo
    • 170
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 240
      g hladká mouka
    • 1,50
      ks prášek do pečiva
  • Poleva
    • 100
      g měkký tvaroh
    • 100
      g lučina
    • 100
      g cukr
    • 20
      ks červený rybíz na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, sůl, smetanu a mouku smíchanou s kypřícím práškem.
2
Vypracujeme těsto a vmícháme rybíz obalený v hladké mouce.
3
Pečeme ve formě při 170 °C asi 40-50 minut.
4
Tvaroh s lučinou a cukr vyšleháme a vzniklou polevou potřeme vychladlý dort a necháme zatuhnout.
5
Povrch ozdobíme trochou rybízu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané…

Švestkový koláč ze zakysané smetany

Švestkový koláč ze zakysané smetany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • XXX | 23. 1. 2013 12:43

    Koláč je fakt moc dobrý. Do té polevy je dobrý ještě i vanil. cukr. ;-)

  • Hana Jakubcová | 5. 1. 2012 07:24

    Výborný a nemusí být jen s rybízem :-) .

  • Renáta Lechová | 20. 6. 2009 10:00

    Výborný koláč.

  • Věra z DC | 27. 2. 2007 13:52

    Díky za pochvalu, jsem ráda, že byl úspěch.

  • Ivana Samcová | 14. 2. 2007 06:10

    Paní Věro, nedá mi to a musím se ještě jednou ozvat. Po rozležení je koláč přímo skvostnej. Přinesla jsem ochutnat do práce a hned jsem dávala recept, měl velký úspěch Tak ještě jednou velký dík za výborný koláč.

  • Ivana Samcová | 11. 2. 2007 18:54

    Dnes jsem koláč upekla, je velice chutný, takový lehce navinulý. Jen polevy jsem udělala více, neměla jsem lučinu, dala jsem celý tvaroh a přidala kelímek zakysané smetany. Na přání posypala hoblinkami čokolády. Díky za recept. Ivana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Cukr Hladká mouka Lučina Máslo Měkký tvaroh Prášek do pečiva Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Blesková roláda s pudinkem

Blesková roláda s pudinkem

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

31
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
31
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
24
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby
23
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Rybízový koláč ze zakysané smetany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact