• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízový koláč s polevou
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový koláč s polevou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Těsto
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 0,25
      l mléko
    • 30
      g droždí
    • 80
      g cukr
  • Poleva
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 2
      dl smetana ke šlehání
    • 30
      g škrobová moučka
    • 100
      g cukr
  • Ostatní
    • 10
      ks dětské piškoty nebo sušenek
    • 1,50
      kg rybíz

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy, je hotové. Dáme ho kynout na teplé místo asi na 30 minut přikryté utěrkou. Pokud nám příliš vykynulo, ještě ho lehce znovu propracujeme.

RADA: Bublanina a další recepty, které využijete celé léto

2
Pak těsto vyválíme na plech nebo raději na pekáč o velikosti plechu a kolem dokola ještě vytvoříme prsty rámeček, aby náplň nevytékala. Na dno rozdrobíme sušenky nebo piškotky a poklademe silnou vrstvou očištěného rybízu.
3
Pak smícháme cukr se škrobovou močkou, přidáme celá vejce, smetanu a špetku soli, vše rozkvedláme a touto směsí stejnoměrně zalijeme rybíz. Koláč dáme do trouby vyhřáté na 150 °C (horkovzduch) a zvolna pečeme asi 20-30 minut, až okraje těsta začnou hnědnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 9. 7. 2012 09:41

    Dobrý den, opraveno dle staré verze webu. Díky

  • BindiDindi | 7. 7. 2012 09:22

    Nezlobte se, ale není náhodou v receptu na těsto chyba?? Přeci jen litr mléka a 1/2 kg mouky, to jsou spíš řídké lívance než těsto na koláč :-\

  • Olga Nachtigalová | 5. 8. 2010 19:43

    Koláč je výborný, snad jediná varianta receptu na moučník s rybízem, kdy rybíz není tak "agresivní", poleva ze smetany ho hodně zjemňuje. S těstem se krásně pracuje, zkrátka dávam za 1! Ještě přemýšlím, z jakého jiného ovoce by ještě šel udělat

  • Markéta Kloučková | 20. 6. 2009 12:12

    Těsto jsem udělala v pekárně na chleba, krásně se s ním pracovalo. Koláč jsem právě dopekla, těším se na ochutnání, ale věřím, že nebudu zklamaná. Pekla jsem při 150st. 30 minut (horkovzduch). Tak nevím :-) Jo a pozor, rybíz mi zuřivě poprskal celou troubu.

  • Jana Remková | 18. 7. 2008 17:20

    Je to docela dobré,ale nějak se mi tam stratila ta poleva.Příště bych zkusila tu šlehačku vyšlehat dohusta a pak přidat cukr a škrobovou moučku a pak nalít na rybíz.Myslím,že by z toho byla taková růžová krusta na koláči.

  • ladislava staffenová | 17. 7. 2008 17:52

    Nejenže to vypadá výborně,ono to je výborný.Je fakt,že jsem taky pekla kratší dobu na horkovzduch,navíc já musím otáčet plech - u zadní stěny mi to peče a připéká víc.Ale je to fakt dobré.( Snad mi konečně tenhle příspěvek vyjde,stránka mě zlobí od rána)

  • Jana Remková | 17. 7. 2008 17:19

    Tak,vypadá to výýýborně!! Voní po celém bytě.Jen pozor na dobu toho pečení,30-40 minut je moc.Pekla jsem snad polovinu té doby a ještě mi nezvoní ani minutka,takže na těch 150,ale tak 15-20 minut

  • Jana Remková | 12. 9. 2007 13:40

    Děkuji za recept,nemám rybíz,ale určitě to zkusím s malinami a určitě to bude mňamka. Jana R.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Rybíz Škrobová moučka Smetana ke šlehání Sůl Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

105
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
68
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
39
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s kokosem
Rybízový koláč s kokosem
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s tvarohem I.
Rybízový koláč s tvarohem I.
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
  • Recepty.cz
  • Rybízový koláč s polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact