• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rybízový koláč s drobenkou
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový koláč s drobenkou

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový koláč s drobenkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 180
      g cukr krupice
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      ml mléko vlažné
    • rybíz čerstvý i zmražený
    • 1
      ks citronová kůra
    • 80
      g cukr krystal nebo krupice
    • 80
      g hrubá mouka
    • 80
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Mouku, prášek do pečiva a cukr smícháme, přidáme vejce, olej a mléko a vše dobře promícháme. Nastrouháme kůru z citronu a přidáme do těsta. Těsto nalijeme do koláčové formy nebo jen na plech (vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou) a celý povrch poklademe rybízem a nakonec posypeme drobenkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30-40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anna | 2. 11. 2016 18:16

    Prosím nevite na kolik stupnu v receptu to není napsáno. Na kolik jste to pekli vy? děkuji :-)

  • rostak65 | 30. 7. 2015 10:33

    Poprvé v životě jsem zkusil péct koláč a vybral si tento recept. Děkuju za něj, princezno. Povedlo se.

  • Michaela | 24. 7. 2015 14:52

    Ano, je v tom prášek do pečiva, takže ano, těsto se trošku zvedne. S tím se snad dá počítat :-! Jinak moc dobrý recept, díky :-))

  • blenka | 8. 7. 2015 10:20

    tak mě právě taky vyteklo z formy a smrdí mi celej byt.....hrůza moc řitké těsto !!!! :-X :-X

  • bernadeta1 | 4. 7. 2015 07:09

    Skvělý koláč! Dělám 1 a 1/2 dávky na velký plech, vydrží dobrý a vláčný 3 dny. Byla jsem skeptická k drobence z hrubé mouky a krystalového cukru (děláme z polohrubé mouky a cukru moučky), ale byla skvělá a koláč moc chutnal doma i v práci. Starý rodinný recept na drobenkovou buchtu vyřazuji a nahrazuji tímto!

  • luci | 20. 7. 2014 16:48

    Těsto je supr :-) Díky za tento recept.

  • Anna | 3. 7. 2014 15:14

    týjo ! mnam ted ho dem hned dělat <:-)

  • Klára | 2. 7. 2014 18:01

    Ehm, omlouvám se, komentář patří pod jiný recept... :-!

  • Klára | 2. 7. 2014 11:30

    Zapomněla jsem při přípravě nalít do děsta olej :-[ a trnula, co z toho vyleze, ale koláč byl vynikající i tak! Použila jsem 2 hrnky polohrubé, snížila jsem dávku cukru (na 3/4 hrnku), pekla s rybízem a nedělala drobenku. Takže vlastně skoro úplně jiný recept :-)) , ale koláč se nakonec vyvedl a byl moc dobrý. Těsto bez oleje trochu tužší a samozřejmě sušší, ale vůbec nám to nevadilo - naopak, asi při příštím pečení (rybíz ještě na zahradě je) udělám zase totéž. Každopádně děkuji. Známkovat nemůžu, ale kdybych mohla, dám 1 :-)

  • Adriana | 4. 8. 2013 08:22

    Koláč se velmi povedl, moc dobrý recept

  • Katherina | 16. 7. 2013 20:08

    PS2: Oprava, těsto mi právě z formy vyteklo v troubě :-D :-D :-D

  • Katherina | 16. 7. 2013 20:06

    PS: Dělala jsem v dortové formě - dávka akorát

  • Katherina | 16. 7. 2013 20:05

    Místo rybízu jsme měli maliny, ale i tak byl koláč výborný. Těsto je super, musela jsem si nechat trošičku v míse na vylízání :)

  • Irena | 22. 2. 2013 13:40

    Mňamka

  • MI.VIDA | 5. 8. 2012 09:27

    opravdu super !!! jednoduchý, rychlý recept; děkuji :-)

  • Michal | 25. 7. 2012 20:03

    Přesně :-)

  • Ondřej | 14. 7. 2012 13:57

    Poněvadž jsou dobrý, ty chytrá :-P

  • simona | 12. 7. 2012 21:27

    Opravdu snadný, rychlý a hlavně výborný koláč, jen to množství dejte opravdu raději dvojité, aby to bylo na celý velký plech. Po třech dnech znovu peču ten samý, dokud je rybíz!

  • Samantha | 5. 5. 2012 13:42

    Kolac je skvelej, vazne moc dobry .. preferuji radeji mensi formu nez-li plech.

  • Markétka | 29. 6. 2011 16:08

    Výborný koláč, ale na plech radši z dvojité dávky!

  • Lupen | 29. 6. 2011 14:06

    Super koláč jen se po něm zaprášilo bomba!!!!!

  • Eva Červenková | 19. 7. 2007 19:01

    proč se tady musí opakovat pořád ty stejné recepty?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Červenec Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Cukr krystal Hrubá mouka Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Rybíz Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Šopský salát II.

Šopský salát II.

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

88
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
67
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
65
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
60
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
54
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Habera (63) s Peštovou (53) na akci: Napětí mezi partnery!

Habera (63) s Peštovou (53) na akci: Napětí mezi partnery!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Další doporučené recepty:

Rybízový koláč IV.
Rybízový koláč IV.
Rybízový koláč podle paní Mixové
Rybízový koláč podle paní Mixové
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s kokosem
Rybízový koláč s kokosem
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
  • Recepty.cz
  • Rybízový koláč s drobenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact