• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízový koláč s drobenkou
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový koláč s drobenkou

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový koláč s drobenkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 180
      g cukr krupice
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      ml mléko vlažné
    • rybíz čerstvý i zmražený
    • 1
      ks citronová kůra
    • 80
      g cukr krystal nebo krupice
    • 80
      g hrubá mouka
    • 80
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Mouku, prášek do pečiva a cukr smícháme, přidáme vejce, olej a mléko a vše dobře promícháme. Nastrouháme kůru z citronu a přidáme do těsta. Těsto nalijeme do koláčové formy nebo jen na plech (vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou) a celý povrch poklademe rybízem a nakonec posypeme drobenkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30-40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anna | 2. 11. 2016 18:16

    Prosím nevite na kolik stupnu v receptu to není napsáno. Na kolik jste to pekli vy? děkuji :-)

  • rostak65 | 30. 7. 2015 10:33

    Poprvé v životě jsem zkusil péct koláč a vybral si tento recept. Děkuju za něj, princezno. Povedlo se.

  • Michaela | 24. 7. 2015 14:52

    Ano, je v tom prášek do pečiva, takže ano, těsto se trošku zvedne. S tím se snad dá počítat :-! Jinak moc dobrý recept, díky :-))

  • blenka | 8. 7. 2015 10:20

    tak mě právě taky vyteklo z formy a smrdí mi celej byt.....hrůza moc řitké těsto !!!! :-X :-X

  • bernadeta1 | 4. 7. 2015 07:09

    Skvělý koláč! Dělám 1 a 1/2 dávky na velký plech, vydrží dobrý a vláčný 3 dny. Byla jsem skeptická k drobence z hrubé mouky a krystalového cukru (děláme z polohrubé mouky a cukru moučky), ale byla skvělá a koláč moc chutnal doma i v práci. Starý rodinný recept na drobenkovou buchtu vyřazuji a nahrazuji tímto!

  • luci | 20. 7. 2014 16:48

    Těsto je supr :-) Díky za tento recept.

  • Anna | 3. 7. 2014 15:14

    týjo ! mnam ted ho dem hned dělat <:-)

  • Klára | 2. 7. 2014 18:01

    Ehm, omlouvám se, komentář patří pod jiný recept... :-!

  • Klára | 2. 7. 2014 11:30

    Zapomněla jsem při přípravě nalít do děsta olej :-[ a trnula, co z toho vyleze, ale koláč byl vynikající i tak! Použila jsem 2 hrnky polohrubé, snížila jsem dávku cukru (na 3/4 hrnku), pekla s rybízem a nedělala drobenku. Takže vlastně skoro úplně jiný recept :-)) , ale koláč se nakonec vyvedl a byl moc dobrý. Těsto bez oleje trochu tužší a samozřejmě sušší, ale vůbec nám to nevadilo - naopak, asi při příštím pečení (rybíz ještě na zahradě je) udělám zase totéž. Každopádně děkuji. Známkovat nemůžu, ale kdybych mohla, dám 1 :-)

  • Adriana | 4. 8. 2013 08:22

    Koláč se velmi povedl, moc dobrý recept

  • Katherina | 16. 7. 2013 20:08

    PS2: Oprava, těsto mi právě z formy vyteklo v troubě :-D :-D :-D

  • Katherina | 16. 7. 2013 20:06

    PS: Dělala jsem v dortové formě - dávka akorát

  • Katherina | 16. 7. 2013 20:05

    Místo rybízu jsme měli maliny, ale i tak byl koláč výborný. Těsto je super, musela jsem si nechat trošičku v míse na vylízání :)

  • Irena | 22. 2. 2013 13:40

    Mňamka

  • MI.VIDA | 5. 8. 2012 09:27

    opravdu super !!! jednoduchý, rychlý recept; děkuji :-)

  • Michal | 25. 7. 2012 20:03

    Přesně :-)

  • Ondřej | 14. 7. 2012 13:57

    Poněvadž jsou dobrý, ty chytrá :-P

  • simona | 12. 7. 2012 21:27

    Opravdu snadný, rychlý a hlavně výborný koláč, jen to množství dejte opravdu raději dvojité, aby to bylo na celý velký plech. Po třech dnech znovu peču ten samý, dokud je rybíz!

  • Samantha | 5. 5. 2012 13:42

    Kolac je skvelej, vazne moc dobry .. preferuji radeji mensi formu nez-li plech.

  • Markétka | 29. 6. 2011 16:08

    Výborný koláč, ale na plech radši z dvojité dávky!

  • Lupen | 29. 6. 2011 14:06

    Super koláč jen se po něm zaprášilo bomba!!!!!

  • Eva Červenková | 19. 7. 2007 19:01

    proč se tady musí opakovat pořád ty stejné recepty?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Červenec Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Cukr krystal Hrubá mouka Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Rybíz Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mojito

Mojito

Trhanec

Trhanec

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

44
Dýňová tortila
Dýňová tortila
43
Klasické lečo
Klasické lečo
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
31
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Ozzyho (†76) syn Jack Osbourne: První slova po smrti táty!

Ozzyho (†76) syn Jack Osbourne: První slova po smrti táty!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Rybízový koláč jako od babičky
Rybízový koláč jako od babičky
Rybízový koláč podle paní Mixové
Rybízový koláč podle paní Mixové
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s kokosem
Rybízový koláč s kokosem
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
  • Recepty.cz
  • Rybízový koláč s drobenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact