Z mouky, cukru, skořice, soli, vejce a rozpuštěného másla uděláme rukou v míse těsto, které je trochu podobné lineckému.
2
Asi třetinu těsta odebereme a necháme pak nahoru na moučník na drobenku. Těsto namačkáme na plech,který jsme vystlali pečícím papírem. Nahoru na těsto nalijeme směs ze zakysané smetany, vajec, cukru a na tuto potřenou buchtu nasypeme oprané kuličky rybízu. Nakonec rozdrobíme zbytek těsta jako drobenku. Výborný rybízový koláč dáme péct asi na 30 minut do trouby na 180 °C.
3
Upečený rybízový koláč pocukrujeme mletým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.
Koláč jsem zrovna dopekla, vypadá velmi chutně. Bohužel, těsto bylo patlavé a se drobenkou jsem opravdu nebyla zrovna nadšená. Klasická drobenka s vanilkovým cukříkem a normální herou, která se postupně rozmělní v rukou, je tisíckrát lepší než tato z těsta (tekuté máslo no... nic moc..)