Máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku s práškem a pomleté ořechy. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a upečeme.
2
100 g práškového cukru zalejeme vodou (zarovnáme) a uvaříme sirup. Z bílků ušleháme tvrdý sníh a pomalu do něj zašleháme horký sirup. Bílkovou hmotu rozetřeme na koláč. Pěnu hustě posypeme očištěným a umytým rybízem. Necháme několik hodin odležet.
Je super, neměla jsem ořechy ale i tak je jemný a osvěžující. Měla jse rybíz z mražáku, nechala jsem ho hodně okapat. Dělala jsem prvně, ale fakt všem chutnal. Určitě se dá i s jiným ovocem, doporučuji ovoce kyselkavé chuti.
Kája Kohoutová
|12. 8. 2009 11:28
Vynikající!!! Jen se po něm zaprášilo! Díky
Martina N
|7. 8. 2006 16:40
Takéto veci u nás nevydržia odiežiavať a jedia sa tepla.
Jana
|7. 8. 2006 14:21
Moje maminka pekla podobný koláč.Jen místo sněhu dávala šlehačku,sypala rybízem a na půl plechu dávala čerstvé borůvky.Nakrájené čtverce jsou hezké i dobré.K tomu rybízu je sníh určitě lepší.