• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízový koláč IV.
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový koláč IV.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový koláč IV.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 140
      g moučkový cukr
    • 140
      g máslo
    • 5
      ks žloutek
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 50
      g ořechy
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Pěna
    • 100
      g moučkový cukr
    • 5
      ks bílek
    • 300
      g červený rybíz

Postup přípravy receptu

1
Máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme mouku s práškem a pomleté ořechy. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a upečeme.
2
100 g práškového cukru zalejeme vodou (zarovnáme) a uvaříme sirup. Z bílků ušleháme tvrdý sníh a pomalu do něj zašleháme horký sirup. Bílkovou hmotu rozetřeme na koláč. Pěnu hustě posypeme očištěným a umytým rybízem. Necháme několik hodin odležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Rybízový koláč

Rybízový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • petra | 26. 7. 2015 17:53

    jak je myšleno - 100g práškové cukru, zalejeme vodou(zarovnáme)? a kolik té vody???

  • Penzion Alenka | 7. 7. 2014 13:43

    Určitě vyzkoušíme a zužitkujeme úrodu.

  • Islapakova | 11. 8. 2012 12:36

    Nám chutná, lehký, dobrý, letní . Za 1.

  • Pavla | 10. 7. 2012 20:09

    na kolik st. a kolik min, jste pekly?

  • Islapakova | 2. 7. 2011 16:37

    Osvěžující, dobrý. Dnes upečeno a posypáno malinami. Doporučuji.

  • Islapakova | 12. 3. 2011 14:10

    Je super, neměla jsem ořechy ale i tak je jemný a osvěžující. Měla jse rybíz z mražáku, nechala jsem ho hodně okapat. Dělala jsem prvně, ale fakt všem chutnal. Určitě se dá i s jiným ovocem, doporučuji ovoce kyselkavé chuti.

  • Kája Kohoutová | 12. 8. 2009 11:28

    Vynikající!!! Jen se po něm zaprášilo! Díky

  • Martina N | 7. 8. 2006 16:40

    Takéto veci u nás nevydržia odiežiavať a jedia sa tepla.

  • Jana | 7. 8. 2006 14:21

    Moje maminka pekla podobný koláč.Jen místo sněhu dávala šlehačku,sypala rybízem a na půl plechu dávala čerstvé borůvky.Nakrájené čtverce jsou hezké i dobré.K tomu rybízu je sníh určitě lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Červený rybíz Máslo Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Okurky

Okurky

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Svratecký guláš

Svratecký guláš

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

143
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
87
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
81
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
72
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
54
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč II.
Rybízový koláč II.
Rybízový koláč jako od babičky
Rybízový koláč jako od babičky
Rybízový koláč podle paní Mixové
Rybízový koláč podle paní Mixové
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou
  • Recepty.cz
  • Rybízový koláč IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact