díky-díky-díky :-) už jsem to chtěla vzdát kvůli té drobence a dohledáváním někde jinde, s jakou moukou a poměry vlastně že to na ni mám jít :-!
8-) jste úžasná......už jsem to chtěla kvůli drobencxe zabalit, ale pročíst komentáře se vyplatilo.díky-díky-díky :-)
Na zdravější verzi jsem použila 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek jemně mleté celozrnné pšeničné (z té jsem dělala i drobenku), místo kravského mléka mandlové a olej jsem použila řepkový, ale kdybych měla víc kokosového, vzala bych ten. Pekla jsem na 150 stupňů cca 35 minut. Jen jsem zapomněla na prášek do pečiva, takže je těsto sušenkovější, ale stejně koláč vyšel na jedničku.
Rychlý a dobrý, přesně recept na "něco z ničeho", když nejsou doma skladové zásoby. Díky.
zkusím udělat ale zeptám 3g vejce znamená 3 kusů? Dík.
Dělala jsem se švestkama a dvojitou dávkou drobenky a je moc dobrý. Díky za recept:-)
Moc dobrý koláč. Měla jsem jen zbytek rybízu v mrazáku, takže jsem dělala cca z 2/3 dávky do kulaté formy. Já dávám drobenku rovnou hned od začátku pečení, někdy určitě musím vyzkoušet postup, jak uvádí Simča.
Mám el. troubu, pekla jsem na 160°C a asi 25 minut. Nejprve bez drobenky 20 minut (kontrolovala jsem špejlí, že je už propečeno) a pak s drobenkou asi 5 dalších minut - jen co drobenka zezlátne.
Tohle těsto je klasika, dělám ho často, říkám tomu buchta šup-šup, neboť je hned hotová. Jenom jsou tu nějaké zmatené jednotky. Vejce má být 3 ks a když je všchno měřené na hrnky, neměl by být cukr na šálky - působí to zmatečně.... A pak také chybí rozpis na drobenku. Vím, že pro zkušené kuchařky je to zbytečný údaj, ale musíme vycházet z toho, že sem chodí i úplní začátečníci :-). Takže jen pro doplnění infornací: dělala jsem na plech cca 30 x 40 cm a na tuto dávku těsta to bylo tak akorát. Rybíz jsem nasypala v souvislé vrstvě - spíše silnější, protože máme rybíz hodně rádi - a na to drobenku ze 120g hrubé mouky, 100g krupicového cukru a 100g másla.
Recept je rychlý, jednoduchý a moc dobrý. Jen nepoužívám drobenku - my ji nemusíme, navrh pocukruju (podle kyselosti použitého ovoce). Jinak za 1.