Vypracujeme těsto, vyválíme ho a přendáme na plech s vyšším okrajem. Zapečeme 15 min. na 175 °C. Umícháme tvaroh s vejci a cukrem, rozetřeme na vychladlé těsto, na náplň nasypeme rybíz a nahoru drobenku.
2
Znovu zapečeme na 175 °C, studený koláč pocukrujeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
abrakadabra
|15. 7. 2016 21:09
Přidávám se k pochvalným komentářům. Koláč je vynikající! Šťavnatý a chutě se krásně doplňují. Těsto se opravdu dá nalít, což jistě každý uvítá. Dokonce ho i mám po upečení vyšší, to se mi nestává, obvykle se mi všechno zdrcne ;-) Na radu komentářů jsem dala dva tvarohy a bylo to akorát. S rybízem jsem nešetřila.
Robin
|7. 7. 2016 21:24
Dal jsem tam omylep prášek do perníku a taky to není špatné Příště bych možná ale použil dva tvarohy...
Robin
|7. 7. 2016 21:23
Dal jsem tam omylep prášek do perníku a taky to není špatné Příště bych možná ale použil dva tvarohy...
Jana
|22. 3. 2015 13:37
Skvělý koláč....dala jsem ale 2 tvarohy a pekla tak o půl hodiny déle....
výborný koláč, zařazuji mezi oblíbené, udělala jsem s černým rybízem a bylo to opravdu luxusní :-)...možná by klidně snesl tvarohy dva....příště vyzkouším :-) Děkuji za recept.
Alena
|1. 7. 2014 16:25
Výbornej.Povedl se, byla samá chvála
alenka 59
|31. 8. 2013 18:23
jak píšete,koláč je dobrý,ale nepochopila jsem :-! to vyválení,i já měla těsto řidké,na vyválení to rozhodně nebylo.......
Sarka
|16. 8. 2013 23:01
Kolac ujde ale zajímalo by me jak tohle testo vyvalet!?! Vzdyt je ridke a na plech jsem ho musela nalit.
zdenicka
|6. 8. 2013 12:19
VYSKOUSIME A UVIDIME ALE ASI BUDE DOBRY PODLE OHLASU 8-)
kolac je vyborny, zkoušela jsem ho udelat s boruvkama a na chuti mu to rozhodne neubralo
Petra Kiprá
|12. 10. 2009 13:31
KOláč je výborný. Dala jsem rovnou dva tvarohy a myslím, že by to sneslo i 3. Těsto je opravdu vyšší, ale to už záleží na chuti každého. Díky za recept!
Hanka
|11. 7. 2007 21:31
Koláč je výborný, moc nám chutnal. Děkuji
Kateřina Šimková
|3. 8. 2006 14:29
Přesně jak píše Eva - těsto se dalo nalít, což já ocením vždy víc, protože hrozně nerada těsto válím. Těsto je trochu vyšší, než jsem čekala, takže příště bych na tu náplň dala dva tvarohy, aby tam byla víc znát. Měla jsem celkem sladký černý rybíz, tak jsem to trošku ošidila s cukrem, což příště neudělám - na rybíz vždy raději více. I když my jsme docukrovali navrch a bylo to moc dobré, přítel na tom žádné vady neshledával :o)
Anonym
|3. 8. 2006 14:28
Přesně jak píše Eva - těsto se dalo nalít, což já ocením vždy víc, protože hrozně nerada těsto válím. Těsto je trochu vyšší, než jsem čekala, takže příště bych na tu náplň dala dva tvarohy, aby tam byla víc znát. Měla jsem celkem sladký černý rybíz, tak jsem to trošku ošidila s cukrem, což příště neudělám - na rybíz vždy raději více. I když my jsme docukrovali navrch a bylo to moc dobré, přítel na tom žádné vady neshledával :o)
Eva O.
|28. 7. 2006 06:50
Koláč jsem vyzkoušela a chutnal nám. I když podle receptu jsem si představovala, že těsto bude tuhé, dalo se na plech nalít a rozetřít. Rybíz zmrazím a určitě udělám znovu.