Nejprve vytvoříme mírně tekoucí těsto: šleháme celá vejce s cukrem, dokud se cukr nerozpustí, přidáme olej, mléko, mouku nebo mleté piškoty, vanilkový cukr, citronovou kůru. Kypřící prášek přidáme teprve tehdy, až je vymazaná a vysypaná forma na dort a rozehřátá trouba (200 °C).
2
Těsto nalijeme do větší dortové formy, nejprve pečeme naprudko, potom troubu stáhneme na 170 °C. Zkoušíme špejlí (lepí-li se těsto na ni, nechte ještě v troubě).
3
Náplň: smícháme tvaroh, cukry, citronovou šťávu a kůru a pudink. Velmi dobře rozmícháme a nalijeme na již upečenou a vychladlou dortu, tu je možné ještě před vychladnutím mírně seříznout, aby byla zarovnaná. Na tvarohovou směs poklademe umytý rybíz a celé dáme vychladnout. Rozmícháme čiré dortové želé (Dr. Oetker) v 250 ml vody nebo rybízové šťávě a za tepla lijeme na vychlazenou dortu.
4
Doporučuji celý dort nechat na min. 2 hodiny vychladnout a zaležet.