• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rybízový dort s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový dort s tvarohem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový dort s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 0,75
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 1,50
      hrnek hladká mouka nebo mleté piškoty
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • vanilkový cukr
    • citronová kůra
    • prášek do pečiva
  • Náplň
    • 250
      g tvaroh
    • cukr krystal 0,75 hrnek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • citron
    • puding 0,5 balíčku
    • červený rybíz nebo černý
    • želé cukrářské

Postup přípravy receptu

1
Nejprve vytvoříme mírně tekoucí těsto: šleháme celá vejce s cukrem, dokud se cukr nerozpustí, přidáme olej, mléko, mouku nebo mleté piškoty, vanilkový cukr, citronovou kůru. Kypřící prášek přidáme teprve tehdy, až je vymazaná a vysypaná forma na dort a rozehřátá trouba (200 °C).
2
Těsto nalijeme do větší dortové formy, nejprve pečeme naprudko, potom troubu stáhneme na 170 °C. Zkoušíme špejlí (lepí-li se těsto na ni, nechte ještě v troubě).
3
Náplň: smícháme tvaroh, cukry, citronovou šťávu a kůru a pudink. Velmi dobře rozmícháme a nalijeme na již upečenou a vychladlou dortu, tu je možné ještě před vychladnutím mírně seříznout, aby byla zarovnaná. Na tvarohovou směs poklademe umytý rybíz a celé dáme vychladnout. Rozmícháme čiré dortové želé (Dr. Oetker) v 250 ml vody nebo rybízové šťávě a za tepla lijeme na vychlazenou dortu.
4
Doporučuji celý dort nechat na min. 2 hodiny vychladnout a zaležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem I.

Rybízový koláč s tvarohem I.

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Citron Citronová kůra Cukr krystal Hladká mouka Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Puding Rostlinný olej Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Želé
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Obrácené řízky na zelenině

Obrácené řízky na zelenině

Okurkový salát s jogurtem a balkánským sýrem

Okurkový salát s jogurtem a…

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

20
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Vařené topinambury
Vařené topinambury
12
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
11
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Rybízové víno II.
Rybízové víno II.
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízový čaj
Rybízový čaj
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč
  • Recepty.cz
  • Rybízový dort s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact