• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rybízový čaj
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový čaj

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový čaj
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cukr
    • 2
      dl hnědý rum
    • 5
      hřebíček
    • 0,50
      ks skořice
    • 1
      kg rybíz Červený
    • 1
      kg ovoce (Jahody, maliny)

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny smícháme a pečeme v troubě asi 30 minut. Pak naložíme do skleniček a sterilizujeme 20 minut při 80 °C. Po otevření skleničky dáme do hrnečku dle své chuti a zalijeme vodou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Rybízový sirup

Rybízový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 21. 6. 2011 19:51

    to nevypadá vůbec špatně! Každý rok rybíz jíme, pečeme koláče, zavařujeme, děláme marmeládu i šťávu a stejně ho všecek neupotřebíme.. že by konečně? ;-) Ale nepřipeče se to k tomu plechu? nebo dát pečící papír?

  • recepty73
    recepty73 | 21. 6. 2011 19:17

    ...výborný, dělám každoročně!

  • Stáňa V | 7. 8. 2006 13:45

    Paní Radko , bez rumu jsem to nikdy nezkoušela. V tom množství ty 2dl rumu nejsou cítit naopak v zimě si do čaje někdy i přidáme rumík.Paní Ivo jsem ráda, že se Vám povedl a jste spokojená s výsledkem. Já ten čas pečení teď už odhadují, záleží na ovoci, které přidáte, jak je měkké. Je vidět, že jste šikulka, když jste pokračovala s dušením do měkka. Moje chyba měla jsem to napsat. Já dělám vždy několik várek najednou.

  • Radka Albrechtová | 6. 8. 2006 19:05

    Může se udělat i bez rumu?

  • Ivana Přikrylová | 4. 8. 2006 22:02

    Včera jsem tento recept vyzkoušela a můžu všem doporučit. Udělala jsem kombinaci rybízu, ostružin a meruněk. V receptu je uvedena doba pečení 30 minut, ale není uvedeno na kolik stupňů. Já jsem to pekla nejprve 30 min. na 190 C, ale ovoce bylo ještě polosyrové, tak jsem ho pekla ještě dalších 30 min. a už to bylo přesně ono.

  • Květoslava B. | 2. 8. 2006 19:23

    Já dělám tento čaj podobně,dříve jsem taky pekla v troubě, teď normálně povařím v hrnci na plotýnce.Naleji do sklenic, zavíčkuji a obrátím vzhůru nohama.Koření dám jen do jedné dávky, zbytek dělám bez.Manžel to pije místo sirupu, takže i když jsme byli letos ovocem přeplněni, na zimu asi nezbyde.

  • Jara | 2. 8. 2006 17:59

    Na aký stupen tí suroviny pečete v troube?

  • Ivana Přikrylová | 2. 8. 2006 09:20

    Díky za odpověď, dnes to vyzkouším a dám vědět, jak jsem byla úspěšná

  • Stáňa V | 1. 8. 2006 19:15

    Drobné ovoce dávám celé a větší (např.broskve) nakrájím na menší kousky.Případně se dá malinko podlít vodou, ale většinou si ovoce pustí vlastní šťávu. Občas během pečení zamíchejte. Hotový čaj se po zalití vodou vypije a co zbyde z ovoce sníme lžičkou. Tento čaj je na způsob ovocných čajů , které nabízí prodejný zdravé výživy.Jen není sušený, ale zavařený.

  • Ivana Přikrylová | 1. 8. 2006 16:13

    Ještě se chci zeptat: to ovoce předem rozmixujeme a případně propasírujeme, nebo ho pečeme celé?

  • Ivana Přikrylová | 31. 7. 2006 16:38

    Skvělý nápad, zrovna nevím co s rybízem. Díky za recept a dávám za jedna.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj
Nápoje Červenec Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Hřebíček Ovoce Rybíz Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Bramboráky sváteční

Bramboráky sváteční

Marokánky IV.

Marokánky IV.

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Doporučujeme

50 minut
Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
26
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
25
Alenčin medovník
Alenčin medovník
23
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek…

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Rodinný snímek Koktových otevřel stavidla nenávisti

Rodinný snímek Koktových otevřel stavidla nenávisti

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Další rána pro sestřičku z Ordinace Ha Thanh Špetlíkovou: Rozchod!

Další rána pro sestřičku z Ordinace Ha Thanh Špetlíkovou: Rozchod!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

Další doporučené recepty:

Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
Rybízové víno II.
Rybízové víno II.
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízový dort s tvarohem
Rybízový dort s tvarohem
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč
  • Recepty.cz
  • Rybízový čaj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact