• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízový čaj
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový čaj

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový čaj
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cukr
    • 2
      dl hnědý rum
    • 5
      hřebíček
    • 0,50
      ks skořice
    • 1
      kg rybíz Červený
    • 1
      kg ovoce (Jahody, maliny)

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny smícháme a pečeme v troubě asi 30 minut. Pak naložíme do skleniček a sterilizujeme 20 minut při 80 °C. Po otevření skleničky dáme do hrnečku dle své chuti a zalijeme vodou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Rybízový sirup

Rybízový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 21. 6. 2011 19:51

    to nevypadá vůbec špatně! Každý rok rybíz jíme, pečeme koláče, zavařujeme, děláme marmeládu i šťávu a stejně ho všecek neupotřebíme.. že by konečně? ;-) Ale nepřipeče se to k tomu plechu? nebo dát pečící papír?

  • recepty73
    recepty73 | 21. 6. 2011 19:17

    ...výborný, dělám každoročně!

  • Stáňa V | 7. 8. 2006 13:45

    Paní Radko , bez rumu jsem to nikdy nezkoušela. V tom množství ty 2dl rumu nejsou cítit naopak v zimě si do čaje někdy i přidáme rumík.Paní Ivo jsem ráda, že se Vám povedl a jste spokojená s výsledkem. Já ten čas pečení teď už odhadují, záleží na ovoci, které přidáte, jak je měkké. Je vidět, že jste šikulka, když jste pokračovala s dušením do měkka. Moje chyba měla jsem to napsat. Já dělám vždy několik várek najednou.

  • Radka Albrechtová | 6. 8. 2006 19:05

    Může se udělat i bez rumu?

  • Ivana Přikrylová | 4. 8. 2006 22:02

    Včera jsem tento recept vyzkoušela a můžu všem doporučit. Udělala jsem kombinaci rybízu, ostružin a meruněk. V receptu je uvedena doba pečení 30 minut, ale není uvedeno na kolik stupňů. Já jsem to pekla nejprve 30 min. na 190 C, ale ovoce bylo ještě polosyrové, tak jsem ho pekla ještě dalších 30 min. a už to bylo přesně ono.

  • Květoslava B. | 2. 8. 2006 19:23

    Já dělám tento čaj podobně,dříve jsem taky pekla v troubě, teď normálně povařím v hrnci na plotýnce.Naleji do sklenic, zavíčkuji a obrátím vzhůru nohama.Koření dám jen do jedné dávky, zbytek dělám bez.Manžel to pije místo sirupu, takže i když jsme byli letos ovocem přeplněni, na zimu asi nezbyde.

  • Jara | 2. 8. 2006 17:59

    Na aký stupen tí suroviny pečete v troube?

  • Ivana Přikrylová | 2. 8. 2006 09:20

    Díky za odpověď, dnes to vyzkouším a dám vědět, jak jsem byla úspěšná

  • Stáňa V | 1. 8. 2006 19:15

    Drobné ovoce dávám celé a větší (např.broskve) nakrájím na menší kousky.Případně se dá malinko podlít vodou, ale většinou si ovoce pustí vlastní šťávu. Občas během pečení zamíchejte. Hotový čaj se po zalití vodou vypije a co zbyde z ovoce sníme lžičkou. Tento čaj je na způsob ovocných čajů , které nabízí prodejný zdravé výživy.Jen není sušený, ale zavařený.

  • Ivana Přikrylová | 1. 8. 2006 16:13

    Ještě se chci zeptat: to ovoce předem rozmixujeme a případně propasírujeme, nebo ho pečeme celé?

  • Ivana Přikrylová | 31. 7. 2006 16:38

    Skvělý nápad, zrovna nevím co s rybízem. Díky za recept a dávám za jedna.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj
Nápoje Červenec Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Hřebíček Ovoce Rybíz Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Svařené víno

Svařené víno

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Těstoviny se smetanovo-sýrovou…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

305
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
94
Drůbeží koktejl / salát
Drůbeží koktejl / salát
77
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
76
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
42
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
Rybízové víno II.
Rybízové víno II.
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízový dort s tvarohem
Rybízový dort s tvarohem
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč
  • Recepty.cz
  • Rybízový čaj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact