Plech lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C. Ovoce zbavte stopek, opláchněte ho a dobře osušte. Do mísy robotu rozklepněte vejce, vsypte cukr a šlehejte asi 5 minut na střední rychlost. Vznikne našlehaná hutná světlá pěna. Přidejte mouku a už jen vařečkou či stěrkou promíchejte.
Polovinu těsta nalijte do pekáče, na těsto rozprostřete polovinu ovoce, vlijte zbylé těsto a přidejte zbytek ovoce. Máslo pokrájejte na plátky, rozložte ho na koláč a vše rovnoměrně zasypte zbylým cukrem. Pečte 50–60 minut, propečení vyzkoušejte špejlí.
Koláč nechte vychladnout a krájejte na kousky. Tenhle koláč můžete pro změnu připravit i s jiným ovocem, zkuste třeba na kousky pokrájené meruňky, broskve, šve švestky nebo měkčí hrušky.