• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Rybízová šťáva za studena
Napište svůj komentář k receptu

Rybízová šťáva za studena

autor: petrazbor
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 113
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rybíz
    • kyselina citronová
    • 1
      kg cukr krupice
    • 1
      špetka kyselina sorbová

Postup přípravy receptu

1
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se 1 den louhovat.
2
2den: Scedíme, nejlépe přes hadřík, nebo jemné sítko, nechá se odkapat, nesmí se pasírovat, šťáva by nebyla čirá a dužina z rybízu by se v ní kazila. Potom se přidá 1 kg cukru krupice a nechá se opět jeden den rozpustit.
3
3den: Promícháme do úplného rozpuštění cukru a nakonec přidáme špetku kyseliny sorbové, aby jsme to pojistili proti kazení. Máme krásně voňavou rybízovou šťávičku, přelijeme do lahví s uzávěrem a můžeme začít konzumovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuza | 16. 9. 2016 15:37

    Asi citronem bych ji nahradila. Delala jsem stavy z bilin a citronu bez kiseliny citr.a vyborne. Hlavne levandulova a matova.

  • Bohumila | 2. 7. 2016 15:55

    Přesně tak jí dělám i já,rum je lepší jak kyselina sorbová,dávám trošku i navrch marmelády :-D

  • Michal Vychodil | 25. 6. 2016 19:16

    Ještě je možné přidat čajovou lžičku jedlé sody pro regulaci kyselosti.

  • Zdenka | 14. 8. 2015 21:08

    Když je to navinulé, tak vylít? Nebo se s tím dá něco dělat? Ještě tam nemám cukr. :-S

  • Zdenka | 14. 8. 2015 21:04

    Když už to mám trochu navinulé před přidáním cukru, tak to asi můžu celé vylít, že? =-O

  • Libor | 11. 8. 2015 21:52

    Před týdnem jsme udělali druhou várku, a rybíz jsme propasírovali. Štáva má mnohem lepší chuť. Dneska jdeme na třetí várku a tu budeme opět pasírovat. V těchto vedrech se ani nestačí zkazit.

  • blesik | 29. 7. 2015 15:43

    Fakt se musí rybíz louhovat 3 dny?

  • Libor | 25. 7. 2015 18:06

    Dnes jdu dělat druhou várku. Dělali jsme ji před 14 dny a je výborná. Ze zbytku rybízu jsme potom udělali rybízový koláč. Protože jsme, ale zjistili že jde na odbyt tak tu druhou várku budeme na zkoušku pasírovat.

  • Bohumila | 25. 7. 2015 17:01

    Ahojky já svařím rovnou vodu s cukrem a horké naliji na rybíz.Přidám jedno malé balení 20g kyseliny citronové a jeden rozkrájený citron(nemusí být).Nechám do druhého dne a potom jenom přes cedník přeliji .Lahve vypláchnu rumem.Může se taky zavařit. :-)

  • Kacisek | 23. 7. 2015 00:15

    Dělám i se stopkami. Všichni píšou že by tam neměla být dužina že se kazí, loni jsem rybíz v utěrce promačkala, pak jsem měla skoro o třetinu víc šťávy než jiné roky a měla mnohem lepší chuť a teď jsme ji dopili a šťávě se nic nestalo, nezkvasila... nic... Jen není průsvitná, ale o to je lepší.. :-) A to jí skladuji normálně ve sklepě...

  • Svetla | 17. 7. 2015 11:01

    stavička supr :) <3

  • Svetla | 17. 7. 2015 11:01

    stavička supr :) <3

  • ivana | 14. 7. 2015 08:41

    rybíz muže mít i stopky,nebo ho třeba odkuličkovat

  • evča | 4. 7. 2015 16:44

    Ahoj všem, kyselinu sorbovou jsem sehnala v soukromé drogerii Teta v Plzni na Koterovské, v normální Tetě ji nemají.

  • evča | 4. 7. 2015 16:42

    Kyselinu sorbovou jsem koupila v soukromé drogerii Teta v Plzni na Koterovské, v normální Tetě ji nemají.

  • I-va | 15. 8. 2014 00:22

    Když šťávu dělám, mám ji normálně v kuchyni. Do sklepa ji dávám až když je hotová.

  • I-va | 15. 8. 2014 00:19

    Také mně přijde 1 kg cukru na 1l moc. Nedala jsem ani 0,5 kg a je to super osvěžující.

  • Marketa1984 | 20. 7. 2014 13:36

    Super recept!

  • Zůza | 10. 7. 2014 18:38

    Poprvé v životě jsem dělala rybízovou šťávu a musim říct, že tento recept je skvělý :) jen jsem dala na 1kg rybízu 0,5kg cukru a myslím, že je to dostačující :)

  • Jitka | 30. 6. 2014 16:43

    Dobrý den, musí ta šťáva stat v chladnu, když se dělá?Děkuji :-)

  • Zdena | 18. 6. 2014 11:05

    Podobná šťáva se v naší rodině dělá už 40 let, jen místo kyseliny sorbové používáme rum. Velkého panáka rumu naliji do lahve, tu uzavřu a několikrát zatřepu, lahev otrevřu a rum přeliji do další lahve. Do takto vydezinfikovaných lahví a zárověń i víček naliju šťávu a přidám pár kapek rumu navrch.

  • Lenka | 27. 8. 2013 19:00

    Rybízovou štávu za studena jsem již dělala několikrát.Je to nejlepší recept a nejjednodušší až na pracné trhání rybízu :'( Ještě kdo si neví rady s kys.sorbovou,tak to je pomucka ke konzervování ovoce a zeleniny,která ten sorbit obsahuje. :-\

  • majmat | 27. 7. 2013 15:06

    A nešla by nahradit kyselina citrónová?

  • )Emma)učící se malá kuchařka | 21. 7. 2013 20:18

    Ahoj. Moje máma tu štávu zkouší a ještě nevíme co z toho bude.Ale moc se na ní těšíme a přejeme si O:-) aby byla ta štáva super :-* a my abychom ji mohli slavit <:-) je to sice unavující :-| ale určitě si jí zamilujeme <3 Ale doufejme že jsme to nepřepískli s tou kys.sorbové. noaby to pak nebyl humus :-$ kdybyjsme jí nějak tou kyselinou.A vůbec nevím kde se dá koupit :-\ Mamka ani neví kde jí sehnala čáuuuuuuuuuuuuuuu :-D

  • )Emma)učící se malá kuchařka | 21. 7. 2013 20:18

    Ahoj. Moje máma tu štávu zkouší a ještě nevíme co z toho bude.Ale moc se na ní těšíme a přejeme si O:-) aby byla ta štáva super :-* a my abychom ji mohli slavit <:-) je to sice unavující :-| ale určitě si jí zamilujeme <3 Ale doufejme že jsme to nepřepískli s tou kys.sorbové. noaby to pak nebyl humus :-$ kdybyjsme jí nějak tou kyselinou.A vůbec nevím kde se dá koupit :-\ Mamka ani neví kde jí sehnala čáuuuuuuuuuuuuuuu :-D

  • Eva | 10. 9. 2012 13:25

    Ahoj všem, šťávu jsem naložila, ale mám problém se sehnáním kys. sorbové. Kde se dá koupit? Objela jsem všemožné krámky i krámy a nikde není. Předem díky

  • Kacisek1 | 8. 8. 2012 22:40

    Šťávička je jednoduchá a moc moc dobrá. Druhý den jsem slila přes cedník a pak dala do pleny a ještě vyždímala. Vůbec to tomu nevadí, myslím že se to nezkazí, šťáva nebude mít šanci, první litránek začíná docházet. Další várka už se máčí. :-)

  • Jana | 7. 7. 2012 10:48

    zdravím, mám k tomuto receptu dotaz - třetí den při nalévání do lahví dost pění, je to OK? díky

  • Michaela | 5. 7. 2012 22:06

    Super recept. dělám ho už třetím rokem. po uležení s vodou ( já dávám stuenou, taky nevadí)tak za dva dny všechno rozmixuji tyčákem a vyždímám přes plátno. ještě se mi nezkazila a teď doděláváme flašku z předloňska , je čirá výborná, vydrží. ještě pod víčko dávám kousek igeliťáku pro pojištění že to bude těsnit víc na hoďku nebo do rána to otočím dnem nahoru aby se případné bakterie apod zničily a udusily. Fakt rybízová šťávička plná vitamínů je prostě super. Všem doporučuji!!!! :-P :-)

  • jmuell1 | 27. 8. 2011 08:34

    Výborná šťáva. Udělala jsem přesně dle receptu. Je skutečně moc dobrá. A ani zbytky po šťávě jsem nevyhodila. Převařila jsem je s želírovacím cukrem, takže mám z 1,5kg rybízu skoro 3 litry sirupu, dvě sklenky rybízové želatiny a jednu větší sklenku toho, co zbylo. ;-)

  • Mirek | 13. 7. 2011 11:20

    Výborný recept. Já bych šťávu nejdříve vylisoval a pak teprve zalil převařenou vodou. Místo cukru by bylo zajímavé přidat med.

  • Jurin Čurin | 12. 7. 2011 12:21

    Rybízová marmeláda byla moc dobrá už jsem jí zkoušel dělat doma a povedla jse mi na známku:1 :-)

  • Veronika | 9. 7. 2011 16:49

    Jednoduchý postup, výborná chuť :-) Dávám za jedna :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Ostatní Nealkoholické Pro děti Srpen Děti Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kyselina Kyselina citronová Rybíz
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Super koblížky

Super koblížky

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Kokosky II.

Kokosky II.

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Česneková plec

Česneková plec

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

20 minut
Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Poslední sledované recepty

93
Cestovní ovesné pražmo, základní recept
Cestovní ovesné pražmo,…
88
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
78
Klasické lečo
Klasické lečo
69
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
58
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči přecházejí. Fanoušky má i mezi celebritami!
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči…
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás dokonale zahřejí
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů,…
Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na něj mouku ani máslo!
Italský koláč ze tří surovin budete milovat.…
AHA.cz Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Ženy.cz Existuje láska na první pohled?

Existuje láska na první pohled?

Blesk.cz Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda II.
Rybízová marmeláda II.
Rybízová pěna
Rybízová pěna
Rybízové víno II.
Rybízové víno II.
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízový čaj
Rybízový čaj
  • Recepty.cz
  • Rybízová šťáva za studena
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact