Opravdu, když šleháte zároveň bílky, rybíz, cukr, tak se vám to vyšlehá? Já jsem bála, tak jsem první šlehala bílky s cukrem a pak opatrně přidávala namixovaný rybíz... Pěna se mi povedla ale bohužel nám přišla až příliš sladká, ani se nedojedla :( Jenomže ono se to pitomě průběžně kontroluje, krystal se rozpouští postupně, takže sladkost se rozvíjí, nechtěla jsem moc přisypávat průběžně, abych nepřešlehala bílky...) Prostě na nás byl hrnek cukru moc, a to jsem dávala rybízu skoro dvakrát tolik... Jinak určitě bych do ingrediencí doplnila, že jedním bílkem se myslí hrnek (aspoň teda doufám), stejně tak u cukru...
Pěny jsou výborné at z jahod,malin i z rybízu.Dneska jsem jí dělala.. 8-) :-! :-$ :-[ :-D
Pěny jsou výborné at z jahod,malin i z rybízu.Dneska jsem jí dělala.. 8-) :-! :-$ :-[ :-D
Tyto pěny jsou výborné na vdolky a lívance !! No a že byly nejlepší za mého dětství s pěnou z jesních jahod, to ani nemusím psát, že ...
Mamka nám ji dělala s lesními jahodami, stačil hrneček jahod a byla z toho hromada dobroty, ňamňam
Já jsem jahodovou pěnu strčila na chvilku do mražáku-jen na chvilku vychladit-zapoměla jsem na ni až do druhého dne.Lepší jahodovou zmrzlinu jsem ještě nejedla!Tak to zkusím i s rybízovou pěnou...i
s jahodami dělala moje babička (v zimě místo jahod a cukru prostě jahodovou marmeládu). je to dobrota!!
Možno áno, neskúšala som to, ale jahody sú v tomto smere podobné ríbezliam, myslím, že áno.
Šlo by použít jahody? Děkuji :-)
Aj tento anonym som ja, ospravedlňujem sa.
Anonym, nie odpeckovaný, ale odstopkovaný rybíz, najrýchlejšie vidličkou : ))) Alenka, toho cukru dajte nie kopcovitý, ale troška nedosypaný hrnček. Pena je síce sladká, ale výborná . Môžete ňou natrieť aj jednoducho upečenú piškótu, posypať bobuľkami a máte dobrý koláčik.
Dotaz, není toho cukru nějak moc? Díky.
Tohle nám mamka v sedmdesátých letech děllala jako odměnu za trhání kopřiv, obírání brambor, úklid dvora...Někdy pod pěnu dala do misek puding.
Jé, moc se omluvám, práce kvapná málo platná...recept byl opraven.
a ebylo tím myšleno, že se ten rybíz odšťopkuje?
Napadá mě jedině odštavňovač ?
Jak se prosim odpeckovava rybiz?
táto pena je výborná aj na šišky. kedysi nám ich tak robila mama.