Rybíz, bílek a cukr šleháme do husté pěny. Pěnu naložíme do mističek, ozdobíme několika bobulkami rybízu a podáváme samotné nebo se sušenkami, piškoty.
Opravdu, když šleháte zároveň bílky, rybíz, cukr, tak se vám to vyšlehá? Já jsem bála, tak jsem první šlehala bílky s cukrem a pak opatrně přidávala namixovaný rybíz...
Pěna se mi povedla ale bohužel nám přišla až příliš sladká, ani se nedojedla :( Jenomže ono se to pitomě průběžně kontroluje, krystal se rozpouští postupně, takže sladkost se rozvíjí, nechtěla jsem moc přisypávat průběžně, abych nepřešlehala bílky...) Prostě na nás byl hrnek cukru moc, a to jsem dávala rybízu skoro dvakrát tolik...
Jinak určitě bych do ingrediencí doplnila, že jedním bílkem se myslí hrnek (aspoň teda doufám), stejně tak u cukru...
Pěny jsou výborné at z jahod,malin i z rybízu.Dneska jsem jí dělala.. 8-) :-! :-$ :-[ :-D
Jitka
|3. 7. 2011 13:48
Pěny jsou výborné at z jahod,malin i z rybízu.Dneska jsem jí dělala.. 8-) :-! :-$ :-[ :-D
Jana z VM
|25. 7. 2006 08:11
Tyto pěny jsou výborné na vdolky a lívance !! No a že byly nejlepší za mého dětství s pěnou z jesních jahod, to ani nemusím psát, že ...
Míla Kořínková
|24. 7. 2006 22:55
Mamka nám ji dělala s lesními jahodami, stačil hrneček jahod a byla z toho hromada dobroty, ňamňam
Anonym
|24. 7. 2006 18:31
Já jsem jahodovou pěnu strčila na chvilku do mražáku-jen na chvilku vychladit-zapoměla jsem na ni až do druhého dne.Lepší jahodovou zmrzlinu jsem ještě nejedla!Tak to zkusím i s rybízovou pěnou...i
ELA
|24. 7. 2006 10:35
s jahodami dělala moje babička (v zimě místo jahod a cukru prostě jahodovou marmeládu). je to dobrota!!
Tereza Jarčušková
|24. 7. 2006 10:20
Možno áno, neskúšala som to, ale jahody sú v tomto smere podobné ríbezliam, myslím, že áno.
Ludmila Vazquez
|15. 7. 2006 20:42
Šlo by použít jahody? Děkuji :-)
Tereza Jarčušková
|10. 7. 2006 16:59
Aj tento anonym som ja, ospravedlňujem sa.
Anonym
|10. 7. 2006 16:40
Anonym, nie odpeckovaný, ale odstopkovaný rybíz, najrýchlejšie vidličkou : ))) Alenka, toho cukru dajte nie kopcovitý, ale troška nedosypaný hrnček. Pena je síce sladká, ale výborná . Môžete ňou natrieť aj jednoducho upečenú piškótu, posypať bobuľkami a máte dobrý koláčik.
Alena
|7. 7. 2006 17:40
Dotaz, není toho cukru nějak moc? Díky.
Ivana
|5. 7. 2006 06:17
Tohle nám mamka v sedmdesátých letech děllala jako odměnu za trhání kopřiv, obírání brambor, úklid dvora...Někdy pod pěnu dala do misek puding.
Kuchařka on-line
|4. 7. 2006 13:16
Jé, moc se omluvám, práce kvapná málo platná...recept byl opraven.
Gábina Houšková
|4. 7. 2006 13:03
a ebylo tím myšleno, že se ten rybíz odšťopkuje?
Věra
|4. 7. 2006 12:12
Napadá mě jedině odštavňovač ?
anonym
|4. 7. 2006 11:50
Jak se prosim odpeckovava rybiz?
helenus
|4. 7. 2006 11:24
táto pena je výborná aj na šišky. kedysi nám ich tak robila mama.