Rybíz, bílek a cukr šleháme do husté pěny. Pěnu naložíme do mističek, ozdobíme několika bobulkami rybízu a podáváme samotné nebo se sušenkami, piškoty.
Opravdu, když šleháte zároveň bílky, rybíz, cukr, tak se vám to vyšlehá? Já jsem bála, tak jsem první šlehala bílky s cukrem a pak opatrně přidávala namixovaný rybíz...
Pěna se mi povedla ale bohužel nám přišla až příliš sladká, ani se nedojedla Jenomže ono se to pitomě průběžně kontroluje, krystal se rozpouští postupně, takže sladkost se rozvíjí, nechtěla jsem moc přisypávat průběžně, abych nepřešlehala bílky...) Prostě na nás byl hrnek cukru moc, a to jsem dávala rybízu skoro dvakrát tolik...
Jinak určitě bych do ingrediencí doplnila, že jedním bílkem se myslí hrnek (aspoň teda doufám), stejně tak u cukru...
Pěny jsou výborné at z jahod,malin i z rybízu.Dneska jsem jí dělala.. 8-) :-! :-$ :-[ :-D
Jitka
|3. 7. 2011 13:48
Pěny jsou výborné at z jahod,malin i z rybízu.Dneska jsem jí dělala.. 8-) :-! :-$ :-[ :-D
Jana z VM
|25. 7. 2006 08:11
Tyto pěny jsou výborné na vdolky a lívance !! No a že byly nejlepší za mého dětství s pěnou z jesních jahod, to ani nemusím psát, že ...
Míla Kořínková
|24. 7. 2006 22:55
Mamka nám ji dělala s lesními jahodami, stačil hrneček jahod a byla z toho hromada dobroty, ňamňam
Anonym
|24. 7. 2006 18:31
Já jsem jahodovou pěnu strčila na chvilku do mražáku-jen na chvilku vychladit-zapoměla jsem na ni až do druhého dne.Lepší jahodovou zmrzlinu jsem ještě nejedla!Tak to zkusím i s rybízovou pěnou...i
ELA
|24. 7. 2006 10:35
s jahodami dělala moje babička (v zimě místo jahod a cukru prostě jahodovou marmeládu). je to dobrota!!
Tereza Jarčušková
|24. 7. 2006 10:20
Možno áno, neskúšala som to, ale jahody sú v tomto smere podobné ríbezliam, myslím, že áno.
Ludmila Vazquez
|15. 7. 2006 20:42
Šlo by použít jahody? Děkuji :-)
Tereza Jarčušková
|10. 7. 2006 16:59
Aj tento anonym som ja, ospravedlňujem sa.
Anonym
|10. 7. 2006 16:40
Anonym, nie odpeckovaný, ale odstopkovaný rybíz, najrýchlejšie vidličkou : ))) Alenka, toho cukru dajte nie kopcovitý, ale troška nedosypaný hrnček. Pena je síce sladká, ale výborná . Môžete ňou natrieť aj jednoducho upečenú piškótu, posypať bobuľkami a máte dobrý koláčik.
Alena
|7. 7. 2006 17:40
Dotaz, není toho cukru nějak moc? Díky.
Ivana
|5. 7. 2006 06:17
Tohle nám mamka v sedmdesátých letech děllala jako odměnu za trhání kopřiv, obírání brambor, úklid dvora...Někdy pod pěnu dala do misek puding.
Kuchařka on-line
|4. 7. 2006 13:16
Jé, moc se omluvám, práce kvapná málo platná...recept byl opraven.
Gábina Houšková
|4. 7. 2006 13:03
a ebylo tím myšleno, že se ten rybíz odšťopkuje?
Věra
|4. 7. 2006 12:12
Napadá mě jedině odštavňovač ?
anonym
|4. 7. 2006 11:50
Jak se prosim odpeckovava rybiz?
helenus
|4. 7. 2006 11:24
táto pena je výborná aj na šišky. kedysi nám ich tak robila mama.