Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
2
Do vymazaného a vysypaného plechu dáme těsto a pečeme asi 30-45 minut podle typu trouby.
3
Těsto necháme vystydnout a potřeme krémem (moučkový cukr po lžičkách přidávat do ušlehaného másla, potom vmíchat tvaroh, dle potřeby přidat mléko) , na který dáme rybíz a nakonec nastrouháme čokoládu na vaření.
Do malé formy (tuším 26cm) jsem dělala poloviční množství. Mouku jsem dávala půl napůl špaldovou hladkou a hrubou. Cukr jsem měla muscovado a dala jsem ho jen 80g, vanilkovej jsem úplně vynechala. Krém jsem ošidila - míň másla, víc tvarohu a sirup z agáve (snažím se o zdravější pečení :-)). Buchta je moc fajn ;-)
Miroslava Kokšalová
|3. 2. 2007 19:53
Mirko tu čokoládu opravdu nastrouháme,dělá to hezkou mozaiku.
Miroslava Severová
|31. 1. 2007 12:52
Tu čokoládu opravdu nastrouháme nebo by se mohla rozpustit a povrch polít ??
Miroslava Kokšalová
|30. 1. 2007 21:42
Pavlínko a Hanko recept mám vyzkoušený pouze s tím rybízem,ale každý má rád něco jiného.Vyzkoušejte jiné ovoce a dejte vědět jak to dopadlo Děkuji
Pavlínka
|30. 1. 2007 08:55
Hani,dekuji-to je též dobrý nápad.Broskve máme rádi.Určitě to bude dobré.
Hana Rožníčková
|29. 1. 2007 17:58
Pavlínko, u nás rybíz nikomu " nejede ". Já myslím, že by to šlo udělat i z jiného ovoce. Mě by tam zase " seděly " broskve. S tou čokoládou, mňam..
Pavlinka
|29. 1. 2007 16:55
Slo by misto rybizu použit třeba ananas v konzervě,nebo mandarinky?Děkuji.