• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rybízová bublanina s krémem
Napište svůj komentář k receptu

Rybízová bublanina s krémem

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 29
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízová bublanina s krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g rybíz
    • 180
      g máslo
    • 180
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 150
      g mleté mandle
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
  • Krém
    • 2
      ks vejce
    • 30
      g cukr
    • 200
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky. Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se cukr rozpustí přišleháme vejce. Mouku promícháme s mandlemi a kypřícím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně. Vymažeme plech, troubu předehřejeme na 160 °C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz. Žloutky a cukr rozšleháme ve smetaně. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přimícháme do žloutkové smetany a rybíz zalijeme. Pečeme asi 40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízová bublanina s drobenkou

Rybízová bublanina s drobenkou

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • teoli15 | 28. 6. 2014 17:30

    Dobrý den. Ačkoli tyto www stránky používám celkem často na rychlou radu či inspiraci při vaření a pečení, až Váš recept na bublaninu a domněnka, že je třeba ho řádně ohodnotit, mne donutil k registraci... Tímto tedy děkuji za úžasnou rybízovou bublaninu, mé staré recepty skončily v koši. Všem vřele doporučuji. PS: osobně se mi těsto zdálo malinko tužší, přidala jsem něco mléka

  • Vendula Strakošová | 11. 8. 2009 10:50

    Perfektní typ jak využít sezóní rybíz. Bublaninka byla moc dobrá a i když moc nepeču, tak se mi povedla.

  • Chezzie S | 20. 7. 2009 19:45

    tak me se nejak nepovedla :-( uvnitr je mazlava - pekla jsem ji pri horkovzduchu 40 min na 160, rybiz jsem davala podle oka, tak jestli ho bylo hodne.... ale ty okraje (ktery se povedli) nam chutnali...

  • Lenka S. | 19. 6. 2009 11:57

    tato bublanina je moc dobrá! a pane marku, vy asi tatar budete, když nechápete, že pěna se ušlehá z másla a cukru, a pak se přidají vejce. Od Vás bych si radši jídlo v restauraci neobjednala, když neumíte pochopit ani jednoduchý postup.

  • Kateřina Kahajová | 7. 1. 2008 20:16

    Vyzkoušela jsem a musím pochválit. Neměla jsem šlehačku, tak jsem použila tvaroh naředěný mlékem a je to moc dobré. Ještě to ani nezchládlo a už je půl plechu pryč. A k Markovu názoru: s receptem jsem neměla nejmenší problém, myslím, že ho pochopí i začátečník, takže by to měl zvládnout i kuchař s čtyřletou praxí. :-)

  • Pavla | 31. 7. 2007 11:11

    Vyzkoušela jsem a nemůžu než pochválit, i když pro nás byl jeden plech málo (při počtu deseti strávníků se po něm opravdu jen zaprášilo :-)))Těsto je tužší, ale při troše šikovnosti a s namočeným nožem se dá rozprostřít dobře a jestli se někomu zdá kyselý....a o tom ten rybíz ale sakryš je ne? :-)))

  • Simona F. | 6. 7. 2007 11:50

    Uf to zas byla kyselina.. Ani tento recept neututlá kyselou chuť rybízu. Navíc upozorňuji stejně nezkušené pekaře jako jsem já, že rozdělat to těsto na plech je trochu pracnější, pže je hutnější a navíc jsem si nedala asi dost práce s tím vším šleháním, buchta byla tužší. No ale jinak snad pro milovníky rybízu by recept mohl být ok !

  • Jitka Bublová | 28. 8. 2006 12:28

    Recept mi přijde naprosto v pořádku, stačí se podívat do ingrediencí, takže když dělám krém, počet vajec tam prostě vidím. Navíc recpt vypadá zajímavě, určitě vyzkouším.

  • Adéla Najmanová | 27. 8. 2006 19:47

    Pro Marka: Jsem teprve začínající kuchtička a tuhle bublaninu jsem upekla naprosto bez problému. Nevím, co se vám na receptu nezdá...? Mně příjde naprosto srozumitelný! A výsledek stojí za to!

  • Marek | 25. 8. 2006 19:34

    Je to super recept!Nechapu jak nekdo muze neco takoveho napsat,to abych mel skolu na takove recepty!Jeste ste nenapsala s kolika vajec se usleha pena a nebo je to mysleno ze se z masla usleha pena ale to bych musel bejt tatar abych tohle pochopil!Varil sem 4 roky v restauraci ale tuhle bublaninu bych podle tohoto receptu asi nikdy neupekl.

  • Líba S. | 28. 7. 2006 20:00

    Teda musím říct,že je to fakt výborný.Nevydržela jsem,ještě vlažnou zakrojila, k tomu trochu zakysanou smetanu.Rozplívá se na jazyku.Místo mletých mandlí jsem dala nasekané a je to křupavější. Možná příště zkusím zalít ten rybíz pudingem-toby taky mohlo být dobrý.Každopádně, je to mlaskačka.

  • Renda Piskořová | 20. 7. 2006 20:44

    Výborná,všem chutnala a stejně jako Petra:teď už konečně vím,co s rybízem!!!:-))

  • petra | 13. 7. 2006 21:03

    bylo to vynikající, už jsem nevěděla co s rybízem...opravdu dobrá buchta, určitě ji zařadím do "jidelničku"

  • Zdena z JM | 17. 5. 2006 06:28

    Výborné.Zapoměla jsem na mandle,ale i bez nich to bylo na 1.

  • Lída | 11. 5. 2006 08:24

    Je to moc dobrá bublanina. Všem chutnala.

  • wendy | 23. 8. 2005 17:05

    Právě jsem ji ochutnala,je moc výborná. A ten krém tomu dodává vlhkost a výtečnou chuť. Neudržela jsem se a zhltla skoro čtvrt plechu

  • já ty | 18. 11. 2004 15:52

    Vyzkoušela jsem to a všem chutnal. Lepší je nechat bublaninu do druhého dne odležet,je pak vláčnější a chutnější,není tak suchá.

  • Jana z VM | 21. 10. 2004 10:27

    Musí to být velice dobré, ikdyž teď už čerstvý rybíz nemám, ale zkusím z mrazeného.Zaráží mě jedno hodnocení za 4 a a ni k tomu není komentář! Já myslím, že - vzhledem k uvedeným surovinám - to nemůže být na tuto známku!Zkusil jste to už někdo??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Mleté mandle Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rybíz Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

32
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice se zelím,…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
16
Míša řezy
Míša řezy
15
Poleva z "ledových kaštanů"
Poleva z "ledových…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Jediná fotka z mejdanu pro Bartošku (†78)! Co se dělo uvnitř?

Jediná fotka z mejdanu pro Bartošku (†78)! Co se dělo uvnitř?

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová buchta s čokoládou
Rybízová buchta s čokoládou
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda II.
Rybízová marmeláda II.
  • Recepty.cz
  • Rybízová bublanina s krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact