• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rybízová bublanina s krémem
Napište svůj komentář k receptu

Rybízová bublanina s krémem

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 29
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízová bublanina s krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g rybíz
    • 180
      g máslo
    • 180
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 150
      g mleté mandle
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
  • Krém
    • 2
      ks vejce
    • 30
      g cukr
    • 200
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky. Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se cukr rozpustí přišleháme vejce. Mouku promícháme s mandlemi a kypřícím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně. Vymažeme plech, troubu předehřejeme na 160 °C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz. Žloutky a cukr rozšleháme ve smetaně. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přimícháme do žloutkové smetany a rybíz zalijeme. Pečeme asi 40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízová bublanina s drobenkou

Rybízová bublanina s drobenkou

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • teoli15 | 28. 6. 2014 17:30

    Dobrý den. Ačkoli tyto www stránky používám celkem často na rychlou radu či inspiraci při vaření a pečení, až Váš recept na bublaninu a domněnka, že je třeba ho řádně ohodnotit, mne donutil k registraci... Tímto tedy děkuji za úžasnou rybízovou bublaninu, mé staré recepty skončily v koši. Všem vřele doporučuji. PS: osobně se mi těsto zdálo malinko tužší, přidala jsem něco mléka

  • Vendula Strakošová | 11. 8. 2009 10:50

    Perfektní typ jak využít sezóní rybíz. Bublaninka byla moc dobrá a i když moc nepeču, tak se mi povedla.

  • Chezzie S | 20. 7. 2009 19:45

    tak me se nejak nepovedla :-( uvnitr je mazlava - pekla jsem ji pri horkovzduchu 40 min na 160, rybiz jsem davala podle oka, tak jestli ho bylo hodne.... ale ty okraje (ktery se povedli) nam chutnali...

  • Lenka S. | 19. 6. 2009 11:57

    tato bublanina je moc dobrá! a pane marku, vy asi tatar budete, když nechápete, že pěna se ušlehá z másla a cukru, a pak se přidají vejce. Od Vás bych si radši jídlo v restauraci neobjednala, když neumíte pochopit ani jednoduchý postup.

  • Kateřina Kahajová | 7. 1. 2008 20:16

    Vyzkoušela jsem a musím pochválit. Neměla jsem šlehačku, tak jsem použila tvaroh naředěný mlékem a je to moc dobré. Ještě to ani nezchládlo a už je půl plechu pryč. A k Markovu názoru: s receptem jsem neměla nejmenší problém, myslím, že ho pochopí i začátečník, takže by to měl zvládnout i kuchař s čtyřletou praxí. :-)

  • Pavla | 31. 7. 2007 11:11

    Vyzkoušela jsem a nemůžu než pochválit, i když pro nás byl jeden plech málo (při počtu deseti strávníků se po něm opravdu jen zaprášilo :-)))Těsto je tužší, ale při troše šikovnosti a s namočeným nožem se dá rozprostřít dobře a jestli se někomu zdá kyselý....a o tom ten rybíz ale sakryš je ne? :-)))

  • Simona F. | 6. 7. 2007 11:50

    Uf to zas byla kyselina.. Ani tento recept neututlá kyselou chuť rybízu. Navíc upozorňuji stejně nezkušené pekaře jako jsem já, že rozdělat to těsto na plech je trochu pracnější, pže je hutnější a navíc jsem si nedala asi dost práce s tím vším šleháním, buchta byla tužší. No ale jinak snad pro milovníky rybízu by recept mohl být ok !

  • Jitka Bublová | 28. 8. 2006 12:28

    Recept mi přijde naprosto v pořádku, stačí se podívat do ingrediencí, takže když dělám krém, počet vajec tam prostě vidím. Navíc recpt vypadá zajímavě, určitě vyzkouším.

  • Adéla Najmanová | 27. 8. 2006 19:47

    Pro Marka: Jsem teprve začínající kuchtička a tuhle bublaninu jsem upekla naprosto bez problému. Nevím, co se vám na receptu nezdá...? Mně příjde naprosto srozumitelný! A výsledek stojí za to!

  • Marek | 25. 8. 2006 19:34

    Je to super recept!Nechapu jak nekdo muze neco takoveho napsat,to abych mel skolu na takove recepty!Jeste ste nenapsala s kolika vajec se usleha pena a nebo je to mysleno ze se z masla usleha pena ale to bych musel bejt tatar abych tohle pochopil!Varil sem 4 roky v restauraci ale tuhle bublaninu bych podle tohoto receptu asi nikdy neupekl.

  • Líba S. | 28. 7. 2006 20:00

    Teda musím říct,že je to fakt výborný.Nevydržela jsem,ještě vlažnou zakrojila, k tomu trochu zakysanou smetanu.Rozplívá se na jazyku.Místo mletých mandlí jsem dala nasekané a je to křupavější. Možná příště zkusím zalít ten rybíz pudingem-toby taky mohlo být dobrý.Každopádně, je to mlaskačka.

  • Renda Piskořová | 20. 7. 2006 20:44

    Výborná,všem chutnala a stejně jako Petra:teď už konečně vím,co s rybízem!!!:-))

  • petra | 13. 7. 2006 21:03

    bylo to vynikající, už jsem nevěděla co s rybízem...opravdu dobrá buchta, určitě ji zařadím do "jidelničku"

  • Zdena z JM | 17. 5. 2006 06:28

    Výborné.Zapoměla jsem na mandle,ale i bez nich to bylo na 1.

  • Lída | 11. 5. 2006 08:24

    Je to moc dobrá bublanina. Všem chutnala.

  • wendy | 23. 8. 2005 17:05

    Právě jsem ji ochutnala,je moc výborná. A ten krém tomu dodává vlhkost a výtečnou chuť. Neudržela jsem se a zhltla skoro čtvrt plechu

  • já ty | 18. 11. 2004 15:52

    Vyzkoušela jsem to a všem chutnal. Lepší je nechat bublaninu do druhého dne odležet,je pak vláčnější a chutnější,není tak suchá.

  • Jana z VM | 21. 10. 2004 10:27

    Musí to být velice dobré, ikdyž teď už čerstvý rybíz nemám, ale zkusím z mrazeného.Zaráží mě jedno hodnocení za 4 a a ni k tomu není komentář! Já myslím, že - vzhledem k uvedeným surovinám - to nemůže být na tuto známku!Zkusil jste to už někdo??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Mleté mandle Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rybíz Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Utopenci IV.

Utopenci IV.

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou

Ledový salát s cherry rajčátky a…

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

51
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
31
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
30
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
29
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová buchta s čokoládou
Rybízová buchta s čokoládou
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda II.
Rybízová marmeláda II.
  • Recepty.cz
  • Rybízová bublanina s krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact