• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Rybízová bábovka

autor: VikinQa_KuchařQa
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 47
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

14 porce
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      hrnek červený rybíz
    • 1
      hrnek cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, kypřící prášek. V jiné míse ušleháme vajíčko, žloutek, mléko, olej a přilijeme vše do suché směsi. Smícháme a přidáme opraný rybíz. Těsto přendáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme při teplotě 160 °C, 45 minut.

RADA: Vychytávky, které vám usnadní pečení

2
Obměna: do těsta můžeme dát místo rybízu i jiné plody (např. borůvky...).

RADA: 6 dokonalých dezertů s ovocem

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jakeline | 17. 7. 2016 06:11

    Již jsem ji jednou zkoušela výsledek byl výborný prudce jedlá :'( <3

  • Eva | 19. 7. 2015 15:38

    Jako u spouty dalších receptů se míchají nejdřív sypké a pak mokré ingredience. Nelogické mi přijde šlehat jedno vejce, to nemá taky žádný efekt.

  • Marketa.A85 | 19. 7. 2015 11:55

    Tak není špatná, jen mě trochu zarazil postup - přijde mi logické, že když už šlehám, tak šlehám v první řadě vejce s cukrem do pěny, protože tím těsto získává na lehkosti (určitě lepší než nadýchanost těsta řešit jen kypřicím práškem), pak jsem postupně přidala ostatní ingredience. I takto je recept stejně rychlý, z toho důvodu jsem ho vybrala (kvůli horku ve dne jsem pekla večer, ale nechtěla jsem prostát v kuchyni moc času - jinak bych našlehala bílky zvlášť). Pak mi zrovna u tohoto receptu nedává smysl 1 vejce + 1 žloutek, dala jsem prostě 2 vejce. Mouky jsem dala asi o půl až 3/4 hrnku více, bylo to nějak řídké. Na konci jsem vmíchala omytý rybíz promíchaný s trochou pol. mouky, aby nepadal ke dnu, skoro 1 hrnek. Bábovka měla upečená pěknou žluťoučkou barvu (hezčí než na obrázku), pekla jsem asi 50-55 min. na 165°C a je poměrně dobrá, i když jsme dost mlsní. :-)

  • Kamis | 11. 5. 2014 17:47

    Tak to mate as :-| i blbou troubu ;) kdyz vsem stacilo 45 stupnu ;)

  • Janča | 8. 9. 2012 13:47

    160 stupňů???? 45 minut,haha,pekla jsem ji ještě o čtvrt hodiny déle a přidala teplotu a vnitřek byl nedopečený :-X

  • mkkm | 19. 7. 2012 21:56

    Výborná, jednoduchá, ani nestihla vychladnout

  • addieH | 2. 8. 2011 14:08

    mňamina

  • petula24 | 29. 7. 2011 20:44

    výborná a jednoduchá.

  • addieH | 30. 5. 2011 11:54

    Tědka jsem ji hodila do trouby, tak jsem zvědavá. :-\

  • Irena | 14. 3. 2011 18:48

    Výborná, děkuji :-)

  • Sharda | 28. 2. 2011 13:57

    Právě peču jen místo rybízu jsem zkusila kandovanou kůru.Kamila :-P

  • sofka
    sofka | 4. 2. 2011 22:58

    Těžko se k receptu něco dodá, když je rybíz ,nevyzkoušet ho, bylo by škoda <:-)

  • Pavlína Farkašová | 2. 8. 2010 17:21

    Je výborná, jednoduchá, dávám 1!

  • vendula m. | 2. 12. 2008 16:25

    vyzkousela jsem a babovka je vyborna. jemne testo, skoro jako u bublaniny. a hlavne je to rychle a jednoduche. takze proste za 1 :-)

  • vendula m. | 2. 12. 2008 16:23

    vyzkousela jsem a babovka je vyborna. jemne testo, skoro jako u bublaniny. a je to rychle a jednoduche. takze super :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Bábovky Nejlepší dezerty Narozeniny a párty Piknik
Moučníky Bábovky Červenec Srpen Září Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Cukr krupice Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce Žloutek

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí směs na houbách

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem

Plněné kuřecí prsíčko listovým…

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

23
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
19
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche ze pstruha s…
18
Krémový dušený špenát
Krémový dušený špenát
17
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…
17
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka II.
Rybičková pomazánka II.
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s krémem
Rybízová bublanina s krémem
  • Recepty.cz
  • Rybízová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact