• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Rybízová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Rybízová bábovka

autor: VikinQa_KuchařQa
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 47
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

14 porce
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      hrnek červený rybíz
    • 1
      hrnek cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, kypřící prášek. V jiné míse ušleháme vajíčko, žloutek, mléko, olej a přilijeme vše do suché směsi. Smícháme a přidáme opraný rybíz. Těsto přendáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme při teplotě 160 °C, 45 minut.

RADA: Vychytávky, které vám usnadní pečení

2
Obměna: do těsta můžeme dát místo rybízu i jiné plody (např. borůvky...).

RADA: 6 dokonalých dezertů s ovocem

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jakeline | 17. 7. 2016 06:11

    Již jsem ji jednou zkoušela výsledek byl výborný prudce jedlá :'( <3

  • Eva | 19. 7. 2015 15:38

    Jako u spouty dalších receptů se míchají nejdřív sypké a pak mokré ingredience. Nelogické mi přijde šlehat jedno vejce, to nemá taky žádný efekt.

  • Marketa.A85 | 19. 7. 2015 11:55

    Tak není špatná, jen mě trochu zarazil postup - přijde mi logické, že když už šlehám, tak šlehám v první řadě vejce s cukrem do pěny, protože tím těsto získává na lehkosti (určitě lepší než nadýchanost těsta řešit jen kypřicím práškem), pak jsem postupně přidala ostatní ingredience. I takto je recept stejně rychlý, z toho důvodu jsem ho vybrala (kvůli horku ve dne jsem pekla večer, ale nechtěla jsem prostát v kuchyni moc času - jinak bych našlehala bílky zvlášť). Pak mi zrovna u tohoto receptu nedává smysl 1 vejce + 1 žloutek, dala jsem prostě 2 vejce. Mouky jsem dala asi o půl až 3/4 hrnku více, bylo to nějak řídké. Na konci jsem vmíchala omytý rybíz promíchaný s trochou pol. mouky, aby nepadal ke dnu, skoro 1 hrnek. Bábovka měla upečená pěknou žluťoučkou barvu (hezčí než na obrázku), pekla jsem asi 50-55 min. na 165°C a je poměrně dobrá, i když jsme dost mlsní. :-)

  • Kamis | 11. 5. 2014 17:47

    Tak to mate as :-| i blbou troubu ;) kdyz vsem stacilo 45 stupnu ;)

  • Janča | 8. 9. 2012 13:47

    160 stupňů???? 45 minut,haha,pekla jsem ji ještě o čtvrt hodiny déle a přidala teplotu a vnitřek byl nedopečený :-X

  • mkkm | 19. 7. 2012 21:56

    Výborná, jednoduchá, ani nestihla vychladnout

  • addieH | 2. 8. 2011 14:08

    mňamina

  • petula24 | 29. 7. 2011 20:44

    výborná a jednoduchá.

  • addieH | 30. 5. 2011 11:54

    Tědka jsem ji hodila do trouby, tak jsem zvědavá. :-\

  • Irena | 14. 3. 2011 18:48

    Výborná, děkuji :-)

  • Sharda | 28. 2. 2011 13:57

    Právě peču jen místo rybízu jsem zkusila kandovanou kůru.Kamila :-P

  • sofka
    sofka | 4. 2. 2011 22:58

    Těžko se k receptu něco dodá, když je rybíz ,nevyzkoušet ho, bylo by škoda <:-)

  • Pavlína Farkašová | 2. 8. 2010 17:21

    Je výborná, jednoduchá, dávám 1!

  • vendula m. | 2. 12. 2008 16:25

    vyzkousela jsem a babovka je vyborna. jemne testo, skoro jako u bublaniny. a hlavne je to rychle a jednoduche. takze proste za 1 :-)

  • vendula m. | 2. 12. 2008 16:23

    vyzkousela jsem a babovka je vyborna. jemne testo, skoro jako u bublaniny. a je to rychle a jednoduche. takze super :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Bábovky Nejlepší dezerty Narozeniny a párty Piknik
Moučníky Bábovky Červenec Srpen Září Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Cukr krupice Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce Žloutek

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Kuřecí závitek s nivou

Kuřecí závitek s nivou

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

84
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
69
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
63
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
52
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
31
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Kouření bylo vášní Jiřího Bartošky (†78): Co mu poradili doktoři!

Kouření bylo vášní Jiřího Bartošky (†78): Co mu poradili doktoři!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Další doporučené recepty:

Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka II.
Rybičková pomazánka II.
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s krémem
Rybízová bublanina s krémem
  • Recepty.cz
  • Rybízová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact