• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Rybízová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Rybízová bábovka

autor: VikinQa_KuchařQa
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 47
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

14 porce
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      hrnek červený rybíz
    • 1
      hrnek cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, kypřící prášek. V jiné míse ušleháme vajíčko, žloutek, mléko, olej a přilijeme vše do suché směsi. Smícháme a přidáme opraný rybíz. Těsto přendáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme při teplotě 160 °C, 45 minut.

RADA: Vychytávky, které vám usnadní pečení

2
Obměna: do těsta můžeme dát místo rybízu i jiné plody (např. borůvky...).

RADA: 6 dokonalých dezertů s ovocem

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jakeline | 17. 7. 2016 06:11

    Již jsem ji jednou zkoušela výsledek byl výborný prudce jedlá :'( <3

  • Eva | 19. 7. 2015 15:38

    Jako u spouty dalších receptů se míchají nejdřív sypké a pak mokré ingredience. Nelogické mi přijde šlehat jedno vejce, to nemá taky žádný efekt.

  • Marketa.A85 | 19. 7. 2015 11:55

    Tak není špatná, jen mě trochu zarazil postup - přijde mi logické, že když už šlehám, tak šlehám v první řadě vejce s cukrem do pěny, protože tím těsto získává na lehkosti (určitě lepší než nadýchanost těsta řešit jen kypřicím práškem), pak jsem postupně přidala ostatní ingredience. I takto je recept stejně rychlý, z toho důvodu jsem ho vybrala (kvůli horku ve dne jsem pekla večer, ale nechtěla jsem prostát v kuchyni moc času - jinak bych našlehala bílky zvlášť). Pak mi zrovna u tohoto receptu nedává smysl 1 vejce + 1 žloutek, dala jsem prostě 2 vejce. Mouky jsem dala asi o půl až 3/4 hrnku více, bylo to nějak řídké. Na konci jsem vmíchala omytý rybíz promíchaný s trochou pol. mouky, aby nepadal ke dnu, skoro 1 hrnek. Bábovka měla upečená pěknou žluťoučkou barvu (hezčí než na obrázku), pekla jsem asi 50-55 min. na 165°C a je poměrně dobrá, i když jsme dost mlsní. :-)

  • Kamis | 11. 5. 2014 17:47

    Tak to mate as :-| i blbou troubu ;) kdyz vsem stacilo 45 stupnu ;)

  • Janča | 8. 9. 2012 13:47

    160 stupňů???? 45 minut,haha,pekla jsem ji ještě o čtvrt hodiny déle a přidala teplotu a vnitřek byl nedopečený :-X

  • mkkm | 19. 7. 2012 21:56

    Výborná, jednoduchá, ani nestihla vychladnout

  • addieH | 2. 8. 2011 14:08

    mňamina

  • petula24 | 29. 7. 2011 20:44

    výborná a jednoduchá.

  • addieH | 30. 5. 2011 11:54

    Tědka jsem ji hodila do trouby, tak jsem zvědavá. :-\

  • Irena | 14. 3. 2011 18:48

    Výborná, děkuji :-)

  • Sharda | 28. 2. 2011 13:57

    Právě peču jen místo rybízu jsem zkusila kandovanou kůru.Kamila :-P

  • sofka
    sofka | 4. 2. 2011 22:58

    Těžko se k receptu něco dodá, když je rybíz ,nevyzkoušet ho, bylo by škoda <:-)

  • Pavlína Farkašová | 2. 8. 2010 17:21

    Je výborná, jednoduchá, dávám 1!

  • vendula m. | 2. 12. 2008 16:25

    vyzkousela jsem a babovka je vyborna. jemne testo, skoro jako u bublaniny. a hlavne je to rychle a jednoduche. takze proste za 1 :-)

  • vendula m. | 2. 12. 2008 16:23

    vyzkousela jsem a babovka je vyborna. jemne testo, skoro jako u bublaniny. a je to rychle a jednoduche. takze super :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Bábovky Nejlepší dezerty Narozeniny a párty Piknik
Moučníky Bábovky Červenec Srpen Září Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Cukr krupice Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce Žloutek

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

101
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
99
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
71
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
50
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
35
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Další doporučené recepty:

Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka II.
Rybičková pomazánka II.
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s krémem
Rybízová bublanina s krémem
  • Recepty.cz
  • Rybízová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact