• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rybízová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Rybízová bábovka

autor: VikinQa_KuchařQa
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 47
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

14 porce
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      hrnek červený rybíz
    • 1
      hrnek cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, kypřící prášek. V jiné míse ušleháme vajíčko, žloutek, mléko, olej a přilijeme vše do suché směsi. Smícháme a přidáme opraný rybíz. Těsto přendáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme při teplotě 160 °C, 45 minut.

RADA: Vychytávky, které vám usnadní pečení

2
Obměna: do těsta můžeme dát místo rybízu i jiné plody (např. borůvky...).

RADA: 6 dokonalých dezertů s ovocem

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jakeline | 17. 7. 2016 06:11

    Již jsem ji jednou zkoušela výsledek byl výborný prudce jedlá :'( <3

  • Eva | 19. 7. 2015 15:38

    Jako u spouty dalších receptů se míchají nejdřív sypké a pak mokré ingredience. Nelogické mi přijde šlehat jedno vejce, to nemá taky žádný efekt.

  • Marketa.A85 | 19. 7. 2015 11:55

    Tak není špatná, jen mě trochu zarazil postup - přijde mi logické, že když už šlehám, tak šlehám v první řadě vejce s cukrem do pěny, protože tím těsto získává na lehkosti (určitě lepší než nadýchanost těsta řešit jen kypřicím práškem), pak jsem postupně přidala ostatní ingredience. I takto je recept stejně rychlý, z toho důvodu jsem ho vybrala (kvůli horku ve dne jsem pekla večer, ale nechtěla jsem prostát v kuchyni moc času - jinak bych našlehala bílky zvlášť). Pak mi zrovna u tohoto receptu nedává smysl 1 vejce + 1 žloutek, dala jsem prostě 2 vejce. Mouky jsem dala asi o půl až 3/4 hrnku více, bylo to nějak řídké. Na konci jsem vmíchala omytý rybíz promíchaný s trochou pol. mouky, aby nepadal ke dnu, skoro 1 hrnek. Bábovka měla upečená pěknou žluťoučkou barvu (hezčí než na obrázku), pekla jsem asi 50-55 min. na 165°C a je poměrně dobrá, i když jsme dost mlsní. :-)

  • Kamis | 11. 5. 2014 17:47

    Tak to mate as :-| i blbou troubu ;) kdyz vsem stacilo 45 stupnu ;)

  • Janča | 8. 9. 2012 13:47

    160 stupňů???? 45 minut,haha,pekla jsem ji ještě o čtvrt hodiny déle a přidala teplotu a vnitřek byl nedopečený :-X

  • mkkm | 19. 7. 2012 21:56

    Výborná, jednoduchá, ani nestihla vychladnout

  • addieH | 2. 8. 2011 14:08

    mňamina

  • petula24 | 29. 7. 2011 20:44

    výborná a jednoduchá.

  • addieH | 30. 5. 2011 11:54

    Tědka jsem ji hodila do trouby, tak jsem zvědavá. :-\

  • Irena | 14. 3. 2011 18:48

    Výborná, děkuji :-)

  • Sharda | 28. 2. 2011 13:57

    Právě peču jen místo rybízu jsem zkusila kandovanou kůru.Kamila :-P

  • sofka
    sofka | 4. 2. 2011 22:58

    Těžko se k receptu něco dodá, když je rybíz ,nevyzkoušet ho, bylo by škoda <:-)

  • Pavlína Farkašová | 2. 8. 2010 17:21

    Je výborná, jednoduchá, dávám 1!

  • vendula m. | 2. 12. 2008 16:25

    vyzkousela jsem a babovka je vyborna. jemne testo, skoro jako u bublaniny. a hlavne je to rychle a jednoduche. takze proste za 1 :-)

  • vendula m. | 2. 12. 2008 16:23

    vyzkousela jsem a babovka je vyborna. jemne testo, skoro jako u bublaniny. a je to rychle a jednoduche. takze super :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Bábovky Nejlepší dezerty Narozeniny a párty Piknik
Moučníky Bábovky Červenec Srpen Září Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Cukr krupice Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce Žloutek

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Perník II.

Perník II.

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané…
33
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
28
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
26
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka II.
Rybičková pomazánka II.
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s krémem
Rybízová bublanina s krémem
  • Recepty.cz
  • Rybízová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact