• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rybízová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Rybízová bábovka

autor: VikinQa_KuchařQa
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 47
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

14 porce
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      hrnek červený rybíz
    • 1
      hrnek cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, kypřící prášek. V jiné míse ušleháme vajíčko, žloutek, mléko, olej a přilijeme vše do suché směsi. Smícháme a přidáme opraný rybíz. Těsto přendáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme při teplotě 160 °C, 45 minut.

RADA: Vychytávky, které vám usnadní pečení

2
Obměna: do těsta můžeme dát místo rybízu i jiné plody (např. borůvky...).

RADA: 6 dokonalých dezertů s ovocem

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jakeline | 17. 7. 2016 06:11

    Již jsem ji jednou zkoušela výsledek byl výborný prudce jedlá :'( <3

  • Eva | 19. 7. 2015 15:38

    Jako u spouty dalších receptů se míchají nejdřív sypké a pak mokré ingredience. Nelogické mi přijde šlehat jedno vejce, to nemá taky žádný efekt.

  • Marketa.A85 | 19. 7. 2015 11:55

    Tak není špatná, jen mě trochu zarazil postup - přijde mi logické, že když už šlehám, tak šlehám v první řadě vejce s cukrem do pěny, protože tím těsto získává na lehkosti (určitě lepší než nadýchanost těsta řešit jen kypřicím práškem), pak jsem postupně přidala ostatní ingredience. I takto je recept stejně rychlý, z toho důvodu jsem ho vybrala (kvůli horku ve dne jsem pekla večer, ale nechtěla jsem prostát v kuchyni moc času - jinak bych našlehala bílky zvlášť). Pak mi zrovna u tohoto receptu nedává smysl 1 vejce + 1 žloutek, dala jsem prostě 2 vejce. Mouky jsem dala asi o půl až 3/4 hrnku více, bylo to nějak řídké. Na konci jsem vmíchala omytý rybíz promíchaný s trochou pol. mouky, aby nepadal ke dnu, skoro 1 hrnek. Bábovka měla upečená pěknou žluťoučkou barvu (hezčí než na obrázku), pekla jsem asi 50-55 min. na 165°C a je poměrně dobrá, i když jsme dost mlsní. :-)

  • Kamis | 11. 5. 2014 17:47

    Tak to mate as :-| i blbou troubu ;) kdyz vsem stacilo 45 stupnu ;)

  • Janča | 8. 9. 2012 13:47

    160 stupňů???? 45 minut,haha,pekla jsem ji ještě o čtvrt hodiny déle a přidala teplotu a vnitřek byl nedopečený :-X

  • mkkm | 19. 7. 2012 21:56

    Výborná, jednoduchá, ani nestihla vychladnout

  • addieH | 2. 8. 2011 14:08

    mňamina

  • petula24 | 29. 7. 2011 20:44

    výborná a jednoduchá.

  • addieH | 30. 5. 2011 11:54

    Tědka jsem ji hodila do trouby, tak jsem zvědavá. :-\

  • Irena | 14. 3. 2011 18:48

    Výborná, děkuji :-)

  • Sharda | 28. 2. 2011 13:57

    Právě peču jen místo rybízu jsem zkusila kandovanou kůru.Kamila :-P

  • sofka
    sofka | 4. 2. 2011 22:58

    Těžko se k receptu něco dodá, když je rybíz ,nevyzkoušet ho, bylo by škoda <:-)

  • Pavlína Farkašová | 2. 8. 2010 17:21

    Je výborná, jednoduchá, dávám 1!

  • vendula m. | 2. 12. 2008 16:25

    vyzkousela jsem a babovka je vyborna. jemne testo, skoro jako u bublaniny. a hlavne je to rychle a jednoduche. takze proste za 1 :-)

  • vendula m. | 2. 12. 2008 16:23

    vyzkousela jsem a babovka je vyborna. jemne testo, skoro jako u bublaniny. a je to rychle a jednoduche. takze super :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Bábovky Nejlepší dezerty Narozeniny a párty Piknik
Moučníky Bábovky Červenec Srpen Září Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Cukr krupice Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce Žloutek

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

115
Dýňová tortila
Dýňová tortila
58
Italské kari rizoto s králičím masem
Italské kari rizoto s…
42
Máslové řízky
Máslové řízky
41
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
23
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Festival Metronome Prague dnes vrcholí: Vystoupila Langerová i Rag&#039;n&#039;Bone Man!

Festival Metronome Prague dnes vrcholí: Vystoupila Langerová i Rag&#039;n&#039;Bone Man!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Další doporučené recepty:

Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka II.
Rybičková pomazánka II.
Rybízová bábovka
Rybízová bábovka
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s krémem
Rybízová bublanina s krémem
  • Recepty.cz
  • Rybízová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact